Amsterdam Vocal Coaching werkt met ambitieuze en professionele
vocalisten van
leeftijden en niveaus in individuele zanglessen.

Aan alle vocalisten!

Martin Mol - Vocal Coach gespecialiseerd in het geven van zanglessen in alle stijlen waaronder: hedendaagse Pop, Soul-, RnB-, Country-, Rock-, Folk- maar ook in meer traditionele zangstijlen, waaronder Klassiek, Jazz en Muziektheater.
Martin Mol | Vocal Coach & Oprichter AVC

Mijn doel is simpel: vocalisten helpen om hun perfecte sound te ontwikkelen en tegelijkertijd het best mogelijke stemgebruik te waarborgen. Elke zangles stem ik af op jouw individuele vaardigheden en doelen. Ik geef les in alle stijlen, waaronder Pop, Soul, RnB, Country, Rock (ook Screaming), en Folk. Daarnaast geef ik les in meer traditionele zangstijlen, zoals Klassiek, Jazz en Muziektheater.

Mijn lesmethode slaat een brug tussen diverse methodes, technieken en onderzoeken. Ik ben van mening dat er geen ‘one size fits all’ zangtechniek of model bestaat. Simpelweg omdat elk lichaam anders is en iedereen bovendien op een andere manier leert. Wanneer het gaat om te verbeteren stemgebruik, of eventuele stemklachten, is er vaak niet één specifieke oorzaak is aan te wijzen. Veelal betreft het een combinatie van verschillende factoren. Deze kun je niet allemaal zelf herkennen en vervolgens aanpassen. Hiervoor heb je de hulp een coach nodig. Een coach kan horen en zien wat jezelf niet kunt horen en zien. Het is mijn passie om deze rol zo goed mogelijk te vervullen. Onder andere door het geven van concrete en snelle antwoorden die leiden tot positieve, waarneembare resultaten!

Doel zanglessen

Wat je doelen ook zijn: wanneer je je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden van je stem toe! Om zo bijvoorbeeld over een gave belt, een soepele mix, of misschien wel een Klassieke kopstem te kunnen beschikken. Het mooiste is, dat je de mogelijkheid zult hebben om over alle drie te kunnen beschikken. Als je dit wilt natuurlijk!

Nog een aantal voorbeelden. Meer ervaren vocalisten hebben vaak een duidelijke artistieke richting gekozen, maar ervaren soms beperkingen qua bereik, flexibiliteit, of kracht. Of kunnen zelfs last hebben van vermoeidheid en stemproblemen. In een korte tijd kan ik je helpen bij het ontwikkelen van onderdelen van je stemgebruik die misschien niet bruikbaar zijn geweest. Of om spierspanning aan te pakken die in de loop der tijd is binnengeslopen. Aan de andere kant kan je stem prima aanvoelen, maar wil je gewoon graag nog een paar punten van je vocale ‘verlanglijst’ afvinken!

Zangmethode AVC

Er zijn veel verkeerd begrepen lesmethodes die nutteloos, tijdelijk nuttig, of juist geweldig zijn, maar verkeerd worden toegepast. Door de combinatie van de wetenschap, mijn ervaring en een netwerk van professionele collega’s, ben ik in staat om mijn klanten te kunnen begeleiden met echt effectieve trainingsmethodes. Daarmee wordt geen tijd verspilt aan het trainen van verkeerde gewoontes.

Authenticiteit

Naast het ontwikkelen van een solide zangtechniek werk ik in zanglessen ook aan stijl gerelateerde onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn: riffs, vibrato en effecten. Daarnaast werk ik ook aan podiumpresentatie, improvisatie en diverse muziekstijlen. Je traint zo je muzikaliteit en beschikt zo over nog meer muzikale mogelijkheden. Muzikaliteit en interpretatie vormen de basis voor een authentieke performance! Ze voegen gevoel en eigenheid toe aan je songs. Daarnaast zorgen ze voor een magische connectie met het publiek. Als laatste kan improvisatie je helpen bij het verder ontwikkelen van je eigen unieke stijl en timing!

Basis

Kortom, de beste basis om vanuit artistieke keuzes te gaan maken is een solide techniek. Dit geeft je controle over je stem en houdt je stem flexibel. Hierdoor verdwijnen de barrières die je expressie in de weg kunnen zitten. Het vinden van de beste balans tussen technische en artistieke keuzes is een lastige klus. Graag help ik je hierbij! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

1. EEN UITGELIJND, FLEXIBEL LICHAAM: VOOR EEN EFFICIËNTE ADEMCONTROLE 100%
2. EEN SOLIDE TECHNIEK: VOOR CONTROLE EN FLEXIBILITEIT VAN DE STEM 100%
3. STIJL, INTERPRETATIE EN OVERGAVE: VOOR AUTHENTICITEIT 100%

Zangstudio

De zangstudio van Amsterdam Vocal Coaching heeft een warme en uitnodigende sfeer. Zodoende voelt iedereen zich snel thuis tijdens zijn/haar zanglessen. Tevens is in studio ook een aantal producten uit de webshop voorradig.

Wg-Plein 401 – 1054 SH Amsterdam

  • Maandag – Vrijdag 10:00 – 22:00
  • Zaterdag – Zondag OP AANVRAAG

Amsterdam Vocal Coaching is gehuisvest in het AOC (Amsterdams Ondernemers Centrum) in Amsterdam Oud-West. Het AOC is gemakkelijk te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving vanaf je huidige locatie. Kom je met de auto? Dan kun je deze (betaald) parkeren in de straten rondom het AOC, of in de parkeergarage onder het Wg-Plein.

Wanneer je les overdag ingepland staat kom je het AOC gebouw binnen via de rode entree. Wanneer je les na 17.30, of in het weekend, ingepland staat, kom je het AOC gebouw binnen via de witte schuifdeuren (links van de rode entree). Aanbellen doe je door 401 + het belsymbool in te toetsen op de intercom. Unit 401 bevindt zich op de derde etage.

Testimonials

Een eigentijdse zangtechniek & bijscholing

Na mijn studie aan het Rotterdam’s Conservatorium ben ik me verder gaan specialiseren in het geven van zanglessen en coaching. Ik ben zodoende bekend met de meest gebruikte (zang)methodes en zangtechnieken. Hiertoe behoren onder andere: CVT, EVT, SLS, Belcanto, maar ook The Zen of Screaming (Melissa Cross), Lichtenberg en Pahn. Mijn kennis schaaf ik constant bij. Hiervoor volg ik regelmatig bijscholingscursussen, zanglessen, workshops en trainingen. Zo volgde ik trainingen in onder andere Las Vegas (SLS), Rome (SLS) en in London (Teacher Conferences en zanglessen). In New York volgde ik onder andere een lerarenopleiding en ook zanglessen.

Graag wil ik mijn passie en enthousiasme met zoveel mogelijk zangers en zangeressen delen. Daarnaast vorm ik ook graag een duidelijke schakel tussen vocalisten, KNO-artsen en logopedisten. Door mijn kennis en ervaring kan ik snel schakelen en een duidelijk trainingstraject opstellen en uitvoeren.

Vocal Coach TV

Tevens ben ik als Vocal Coach werkzaam voor diverse televisieprogramma’s. Onder andere voor: It Takes 2, Bloed, Zweet & Tranen, The Winner Is…, The Voice, X-Factor, Holland’s Got Talent, Sing-It, PopStars en het Nationaal Song Festival.