Zangles

Op zoek naar privé zangles in Amsterdam? Of online zangles via Zoom? We helpen je graag!

Privé Zangles in Amsterdam

Graag helpen we je verder met het ontwikkelen van jouw stem in privé zanglessen. Dit kan 1-op-1 in onze studio in Amsterdam, of online via Zoom. Meer over onze online zanglessen via Zoom les je hieronder in de sectie ‘Online Zangles & Coaching’.

Wanneer je je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden van je stem toe! Zodoende kun je bijvoorbeeld over meer dynamiek, een gave Musical belt, een soepele mix, of misschien wel over een Klassieke kopstem beschikken. Het mooiste is dat je de mogelijkheid zult hebben om over alledrie te kunnen beschikken. Als je dit wilt natuurlijk!

Met sommige vocalisten werken we bijvoorbeeld aan het verminderen van spierspanning. Anderen werken aan het krachtiger maken van hun stem, of aan het verbeteren van de flexibiliteit van hun stem. En met sommige vocalisten werken we juist aan het verbeteren van het overbrengen van een song en emotie. Meer weten over de zanglessen? We horen graag van je!

Veelgestelde vragen over privé zangles & zingen:

Jazeker! Is er niks mysterieus aan zingen. Maar hoe gemakkelijk het ook is om te begrijpen, het heeft tijd en geduld nodig om alles te kunnen coördineren zodat je het goed kan.

Klopt, alle muziekstijlen (bv. Jazz, Pop, Soul, Rock, Musical, Nederlandstalig, Klassiek etc.) zijn van harte welkom! Je leert de mogelijkheden van je stem geloofwaardig te maken in het genre van jouw keuze. Daarnaast is het ook goed om te weten dat iedereen met een gezonde spreekstem elk genre kan (leren) zingen.

Ook werken we graag met jou aan verschillende stijlen. Als je dit wilt natuurlijk. Groot voordeel hiervan is namelijk dat het je meer inzicht kan geven in de mogelijkheden van je stem. Daarnaast is het ook fijn om niet in hokjes te gaan denken: dit is de Klassieke setting en Pop hoor je altijd zo te zingen.

We werken bewust niet van uit één specifieke zangmethode of zangtechniek. We streven er naar om vanuit alle zangtechnieken te werken! De techniek die het meest effectief en gezond wordt geacht wordt in een les gebruik. We weten uit ervaring dat werken uit slechts één methode beperkend werkt. Vooral wanneer je er vanuit gaat dat elk individu op vocaal gebied andere doelen, verwachtingen en leerstijlen heeft.

Vocal Coaching

Gerichte coaching in de vorm van Auditie-training, Presentatie-trainingen, of als Studio-coaching.

Stemtraining & Stemoaching bij Amsterdam Vocal Coaching

Auditie-training

Ga je auditie doen voor een show als The Voice, of Holland’s Got Talent? Of heb je een auditie ingepland staan voor een conservatorium, of andere muziekopleiding ? Graag helpen we je met de voorbereidingen hiervan. We zijn bekend met de huidige trends en verwachtingen voor wat betreft audities in de Muziek-, Theater- en TV-industrie. Deze trainingen zijn eventueel ook online te volgen.

Presentatietraining

Hoe overtuig je met je stemgebruik? Komen je stemgebruik en energie overeen met je boodschap? Hoe maak je contact en weet je overtuigend te blijven met je stemgebruik? Hoe kan je je stem verheffen zonder hees te worden? Op deze vragen krijg je antwoord tijden onze presentatietraining. Daarnaast werken we onder andere aan:

Studio-coaching

Zowel tijdens, als voorafgaand, aan studio opnames, is het mogelijk om gecoacht te worden. Ter voorbereiding op de opnames werken we technisch en stilistisch aan het materiaal. De tijd in de studio zelf kan hierdoor zo efficiënt mogelijk worden benut. Tijdens de opnames kan de nadruk zodoende vooral op de performance komen te liggen. In de studio zijn we naast Vocal Coach ook werkzaam als Vocal Producer.

Veelgestelde vragen over vocal coaching:

Vocal coaching is iets anders dan zangles. Vocal coaching wordt gebruikt ter voorbereiding op een specifieke performance, auditie of opnamesessie. De coachingsessies worden gebruikt om gericht te werken aan onderwerpen zoals performance, podiumpresentatie en het maken van stilistische en muzikale keuzes. Daarnaast zijn uitspraak, dictie en microfoontechniek onderwerpen die behandeld kunnen worden. 

Absoluut! Al onze diensten zijn online te volgen. Ook online afspraken zijn gemakkelijk online in te plannen via de agenda. Je ontvangt automatisch een bevestiging per e-mail met daarin een uitgebreide uitleg.

De mate van vooruitgang verschilt per persoon. Het hangt allemaal af van je werkethiek, hoeveel je oefent tussen de lessen door en je toewijding tijdens de lessen. Dat gezegd hebbende, elke les biedt de mogelijkheid om iets nieuws te leren om je vocale progressie voort te zetten. Maar de snelheid van je progressie hangt uiteindelijk van jou af. Je bent van harte welkom om zoveel lessen te volgen als je maar wilt, op basis van de beschikbaarheid.

Online Zangles & Coaching

Liever zangles vanuit thuis? Online zangles en online vocal coaching bieden uitkomst! Ook ideaal voor last-minute check-ups en afspraken.

Online Zangles bij Amsterdam Vocal Coaching

Naast het volgen van coaching en privé zangles in Amsterdam is het ook mogelijk om vocal coaching en zangles online te volgen. Coaching via internet biedt ook uitkomst voor het inplannen van last-minute afspraken. Bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up voorafgaand aan een optreden, of een studiosessie.

Online zanglessen en coaching zijn even effectief als reguliere zanglessen en coaching-sessies in onze studio in Amsterdam. Het platform Zoom heeft onze voorkeur voor online sessies. Dit omdat de audioinstellingen van Zoom zo zijn in te stellen dat het geluid niet onderdrukt wordt.

3 stappen voor het volgen van online zangles & vocal coaching

Lesvoorbereiding

Ter voorbereiding op je les zorg je voor:

Veelgestelde vragen over online zangles & coaching:

Ja, grotendeels. Een online zangles bevat dezelfde opbouw en onderdelen als een privé zangles in Amsterdam. Het belangrijkste verschil met reguliere zanglessen en vocal coaching is dat het in online lessen uitsluitend mogelijk is om met karaoke tracks te werken. De kosten voor online zangles en stemcoaching zijn gelijk aan de kosten van onze reguliere privé zanglessen in Amsterdam. We geven reeds 12 jaar online lessen.

Jazeker, naast het volgen van online zangles is het ook mogelijk om online stemcoaching te volgen in de vorm van presentatietrainingen, audtitie-training en performance coaching.

Zoom vermeldt de volgende snelheden op hun site voor 1-op-1 video meetings:

    • 600kbps (up/down) voor high quality video
    • 1.2 Mbps (up/down) voor 720p HD video
    • 1080p HD video ontvangen vereist 1.8 Mbps (up/down)
    • 1080p HD video verzenden vereist 1.8 Mbps (up/down)

Je kunt de snelheid van jouw internetverbinding online testen op https://www.speedtest.net.

Vocal Producer

Heb je het gevoel dat je opnames nog niet helemaal representatief zijn voor je beste performance? Je hebt een Vocal Producer nodig.

In de studio zijn we naast Vocal Coach ook werkzaam als Vocal Producer

Vocal productie is een speciaal expertise gebied. Het is gemakkelijk om tijdens opnames tegen de zanger of zangeres te zeggen: ”Zing met meer passie!”, “Je zit onder de toon…”, “Ik geloof het nog niet…”, enz. De vocalist kan zo emotioneel en fysiek uitgeput raken. Vooral doordat de eerder genoemde opmerkingen er meestal toe leiden dat de vocalist harder gaat zingen en het (zelf)vertrouwen verliest.

Een Vocal Producer kan deze bevindingen gericht aanpakken en zodoende het beste de vocalist op de opname vastleggen. Een Vocal Producer begeleidt de vocalist naar een nieuw niveau om vanuit geïnspireerde prestaties te kunnen leveren in de studio!

Mijn dubbele expertise als stemcoach en uitvoerend vocalist/muzikant, heeft me bij uitstek geschikt gemaakt om werkzaam te zijn als Vocal Producer. Een deel van mijn werk als Vocal Producer kan ook het arrangeren van de achtergrondzang en de harmonieën op je tracks omvatten.

Veelgestelde vragen over vocal productie:

Vocalisten, platenlabels en platenproducenten huren mij in als Vocal Producer. We komen voorafgaand aan de opnamesessies samen om het materiaal dat je gaat opnemen door te nemen. Daarna woon ik alle zang-opnamesessies bij, waarbij ik hand in hand werk met je producer en technici en, belangrijker nog, met jou! Ik coach en en begeleid je tijdens de opnamesessie om de best mogelijke vocale performance uit je te halen. Na de sessie blijf ik bij de engineer om de definitieve zangopname samen te stellen (compen) en te bewerken tot zijn uiteindelijke vorm.

De kosten voor mijn vocale productiediensten worden per project berekend en zijn afhankelijk van de omvang van het opnameproject (hoeveel nummers, tijdsbestek enz.). Als je geïnteresseerd bent om mij de zang te laten produceren voor je project, neem dan contact met mij op via de contactpagina van deze website. We bespreken de details van je project en je ontvangt een prijsopgave.

De Eerste Afspraak

Een eerste zangles kan voor sommige mensen spannend best zijn. Vooral als je nog niet eerder voor iemand voluit hebt gezongen.

martin mol zangdocent stemcoach

Om je op je gemak te stellen is hier een overzicht van wat je onder andere tijdens je eerste zangles bij ons kunt verwachten, ongeacht je ervaring.

Veelgestelde vragen over de eerste afspraak:

Absoluut! Er worden individuele zanglessen gegeven aan vocalisten van alle niveaus en leeftijden (volwassenen en kinderen). We werken met beginners, met gevorderde en met professionele vocalisten. Iedereen die willen leren zingen, of zijn stemgebruik wil verbeteren, is van harte welkom! Daarnaast is er ook geen basisniveau vereist om een privé zangles te kunnen inplannen. Ter inspiratie het TEDx filmpje.

Uiteraard is het mogelijk om een eerste, vrijblijvende, privé zangles in te plannen. Zowel een online zangles, als een privé zangles in Amsterdam, kan via de online agenda ingepland worden. De kosten voor een eerste lesafspraak zijn gelijk aan die van een losse lesafspraak. Een overzicht van de kosten vind je hier.

Voor je eerste lessen is het fijn om uit te gaan van songs met 1 à 2 verbeterpunten waaraan je graag wilt werken. Kies melodische songs en bij voorkeur geen songs met al te grote dynamische verschillen. Zodoende geef je je stembanden de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe stemgebruik.

Scroll naar top