Zangles: 1-op-1

Op zoek naar privé zangles in Amsterdam? Of liever online zangles en coaching via Zoom? We helpen je graag!

Privé zangles in Amsterdam & Online

Graag helpen we je verder met het ontwikkelen van jouw stem in privé zanglessen. Dit kan 1-op-1 in onze zangstudio in Amsterdam, of online via Zoom. Meer over onze online zanglessen via Zoom les je op de pagina over online zanglessen & vocal coaching.

Wanneer je je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden van je stem toe! Zodoende kun je bijvoorbeeld over meer dynamiek, een gave Musical belt, een soepele mix, of misschien wel over een Klassieke kopstem beschikken. Het mooiste is dat je de mogelijkheid zult hebben om over alledrie te kunnen beschikken!

Op zoek naar zanglessen want je wilt graag...

focus-groei-verandering-effectief-oefenen
Alle verandering is spannend, onwennig en kost tijd. We werken uitsluitend met opbouwende en positieve feedback.

De aanpak per privé zangles verschilt

Een ‘one size fits all’ zangtechniek bestaat niet. Simpelweg omdat de bouw van elk lichaam anders is, iedereen bovendien op een andere manier leert en iedereen andere leerdoelen heeft. Jouw zanglessen hebben dus een unieke invulling en zijn gericht op jouw wensen en doelen.

Wanneer het gaat om te verbeteren stemgebruik is er vaak niet één specifieke oorzaak aan te wijzen. Vaak betreft het een combinatie van verschillende factoren die je niet allemaal zelf kunt herkennen en aanpassen.

Met sommige vocalisten werken we bijvoorbeeld aan het verminderen van spierspanning. Anderen werken aan het krachtiger maken van hun stem, of aan het verbeteren van de flexibiliteit van hun stem. En met sommige vocalisten werken we juist aan het verbeteren van het overbrengen van een song en emotie.

Door onder andere bekend te raken met de ruimte boven de stembanden, en hoe je deze kunt manipuleren, leer je jouw stemgebruik aan te voelen. Hierdoor kun je je stemplooien ontzien en ook je klank maximaliseren. Meer resonantie vrijwel zonder extra inspanning!

Resonantie (in een notendop) is alles wat je boven de stemplooien kunt veranderen. Er is geen overmatige druk of inspanning op de stemplooien zelf. Wil je meer ‘helderheid’ in je stem? Probeer de stemplooien niet te veel samen te drukken om dit te creëren, maar gebruik in plaats daarvan bijvoorbeeld wat ‘twang’ om je sound wat extra scherpte te geven zonder enige overmatige druk op de stemplooien.

Gebruik resonantie in je voordeel om je stemgebruik te maximaliseren, met praktisch geen extra druk op de stemplooien. Een gratis geschenk van resonantie! Zingen hoeft niet belastend te voelen op je stem. Dit onderwerp komt veelvuldig terug in onze zanglessen en stemtrainingen.

train je stem - hard work pays off
Succes is wat je ziet. Om de mogelijkheden van je stem geloofwaardig te kunnen maken vergt tijd en focus.

Beginnende Vocalisten & Hobbyisten:

Om je te helpen comfortabel en zelfverzekerd te worden met je stem bevat elke sessie sowieso de volgende onderdelen:

(Aspirant) Professioneel Vocalist:

Naast het verfijnen van zangtechnische vaardigheden help ik professionele artiesten graag onder andere verder met:

naast zangles ook stage en performance coaching bij amsterdam vocal coaching
Met professionals werk ik ter voorbereiding aan opnames en tours, met focus op stemconditie en uithoudingsvermogen.
Routebeschrijving locatie zangles Amsterdam
Amsterdam Vocal Coaching bevindt zich in de Helmersbuurt, in Amsterdam Oud-West, dichtbij het centrum .

Locatie van onze zangstudio

Amsterdam Vocal Coaching is gehuisvest in het Amsterdam Ondernemers Centrum (AOC) aan het Wg-Plein in Amsterdam.

Het adres van de zangstudio is:
Wg-Plein 401
1054 SH Amsterdam

Klik hier voor een routebeschrijving vanaf jouw locatie. Reis je met het openbaar vervoer? Plan je dan reis gemakkelijk via 9292.nl.

Zangles Cadeaubonnen

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Geef een privé zangles cadeau! Amsterdam Vocal Coaching biedt cadeaubonnen aan voor zanglessen en stemtrainingen die je gemakkelijk online kunt bestellen.

Het aantal zanglessen geef je gemakkelijk aan bij je bestelling. Je ontvangt vervolgens een betaalverzoek. Nadat we je betaling hebben ontvangen sturen we je de, geheel gepersonaliseerde, cadeaubon naar je op! Per mail, of per post. Wat je wilt! De cadeaubonnen zijn te verzilveren voor een zangles in Amsterdam of online via Zoom! Vragen? Stel ze gemakkelijk via dit formulier.

cadeaubon-zangles-amsterdam-vocal-coaching-gift-voucher-specimen
Amsterdam Vocal Coaching biedt ook cadeaubonnen voor privé vocal coaching en zangles in Amsterdam & online!

Veelgestelde vragen over zanglessen & zingen:

Zeker niet! Is er niks mysterieus aan zingen. Maar hoe gemakkelijk het ook is om te begrijpen, het heeft tijd en geduld nodig om alles te kunnen coördineren zodat je het goed kan. Privé zangles kan je hierbij efficiënt helpen.

Zodra je weet wat op korte termijn de technische verbeterpunten zijn kun je gericht aan de slag met het juiste repertoire. Een zangcoach kan je helpen met het bepalen van beide.

Is het nu beter om wel in te zingen, of hoe zit het nu? Ik adviseer altijd om zeker wel in te zingen. Waarom? Wil je spierspanning rond je strottenhoofd verminderen? Twee van de beste manieren om dit te doen, is door een goede stemtechniek te gebruiken en een goede warming-up te doen voordat je gaat zingen!

Het gebruiken van een goede zangtechniek ligt voor de hand. Opwarmen wordt echter te vaak over het hoofd gezien! Veel vocalisten beginnen vaak direct met de meer ingewikkelde en moeilijkere vaardigheden waar ze op korte termijn beter in willen worden.

Sommige vocalisten beginnen zelf direct met een volledige performance! Voor de meesten zorgt dit voor onnodige spanning omdat de stem overgaat van rust naar plotseling inspannende vocale acrobatiek!

Het ‘opwarmen’ van de stem (inzingen) duurt niet lang en we willen de stem niet te veel ‘opwarmen’. Een korte routine langs alle resonantie gebieden en registers gedurende 5-10 minuten is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat er geen spanning ontstaat!

Zanglessen zijn voornamelijk gericht op zangtechniek om het bereik van je stem te vergroten, vocale kracht op te bouwen, soepel te kunnen mengen tussen kopstem en borststem, mix-stem en belt-coördinaties op te bouwen, meerdere muzikale en zangstijlen onder de knie te krijgen, gemakkelijk hoge noten te zingen en om uiteindelijk technisch en artistiek meesterschap te bereiken.

Vocal coaching is in de eerste plaats bedoeld voor vocalisten die zich willen voorbereiden op audities, presentaties, optredens of op studio-opnames. Vocal coaching-sessies zijn gericht op uitvoeringsstrategieën, podiumpresentatie, het maken van muzikale keuzes, stilistische nuances, microfoontechniek en het leren zingen van verschillende muziekstijlen. Vocal coaching omvat ook het samenstellen van een repertoire-boek, het selecteren van auditie-materiaal en acteer-coaching.

Sommige vocalisten zijn bang dat het trainen van hun stem hun authenticiteit en stijlbesef zal wegnemen. Een goede vocal coach, of zangleraar, zal je authenticiteit NIET veranderen! De training die hij/zij geeft zal gebaseerd zijn op alles wat jou UNIEK maakt! Geen twee vocalisten zijn hetzelfde en dat maakt het werken als vocal coach en zangleraar voor mij zo interessant.

“Learn the Rules Like a Pro, So You Can Break Them Like an Artist.”

Pablo Picasso

Nee, je hebt geen zanglessen nodig om te leren zingen. Zingen betreft een motorische vaardigheid. Je leert het dus vooral door het te doen!

Privé zangles kan een efficiënt middel zijn om sneller progressie te kunnen maken en vooral om geen slechte gewoontes aan te leren. Dit gebeurt vaker wanneer de stem niet gericht getraind wordt.

Net als bij alle nieuwe vaardigheden die je leert – zoals een taal of een sport – zul je meer verbetering ervaren door zo veel mogelijk gericht en regelmatig de nieuwe gewoonte(s) te trainen. Dan zul je in staat zijn om deze regelmaat af te bouwen, maar nog steeds een beroep te kunnen doen op de nieuwe gewoontes. Een regelmatig trainingsschema is het belangrijkste bij het aanleren van welke vaardigheid dan ook. Naast een goede docent natuurlijk 🙂

Ja, iedereen kan leren zingen. Als je wilt kun je het! Privé zangles kan je helpen om te achterhalen wat op korte termijn de technische verbeterpunten zijn. Door deze punten vervolgens gericht te trainen maak je snel meters!

Vragen over onze zanglessen en privé coaching? We horen graag van je via ons online contactformulier.

Een overzicht van de tarieven voor onze zanglessen en stemtrainingen vindt je op deze pagina.

Betaling kan per PIN (geen VISA), contant (gepast), of per bankoverschrijving welke voorafgaand aan de lesafspraak dient te zijn bijgeschreven.

Blogpost: 'Leren zingen: de basis in 7 stappen'

leren-zangles-basisstappen

Leren zingen: de basis in 7 stappen

Zuiver zingen: gemakkelijker dan je denkt! Leren zingen in 7 stappen Iedereen kan (beter) leren zingen. Of je nu graag onder de douche zingt of er je boterham mee verdiend. Ik help je graag beter te leren zingen, waarbij de emotie van je performance leidend wordt en/of blijft. Je stemconditie zal toenemen, terwijl je eigen

Lees verder »

Je eerste privé zangles

Een eerste zangles kan soms best spannendzijn. Vooral als je nog niet eerder voor iemand voluit hebt gezongen.

Wat kun je verwachten van een eerste zangles?

Om je op je gemak te stellen kun je hieronder lezen wat je zoal kunt verwacht van een eerste zangles bij ons. Altijd uitgaande van jouw wensen en doelen!

leren-zingen-zangles-amsterdam-eigen-stem
Zanglessen, zangcoaching en stemtraining voor alle genres, leeftijden en niveaus.

Veelgestelde vragen over de eerste zangles:

Absoluut! Er worden individuele zanglessen gegeven aan vocalisten van alle niveaus en leeftijden (volwassenen en kinderen). We werken met beginners, met gevorderde en met professionele vocalisten. Iedereen die wil leren zingen, of zijn stemgebruik wil verbeteren, is van harte welkom! Daarnaast is er ook geen basisniveau vereist om een privé zangles te kunnen inplannen. Ter inspiratie dit TEDx filmpje.

Zingen is iets persoonlijks. We begrijpen dit als geen ander. Tijdens onze zanglessen en coachingsessies werken we uitsluitend met positieve en opbouwende coaching. We zijn er niet om te oordelen, maar om jou verder te helpen aan de hand van jouw wensen en doelen.

Technische perfectie bestaat niet. Het gaat erom dat je kunt beschikken over een betrouwbare stem. Een stem die je verhaal onder alle omstandigheden geloofwaardig kan helpen maken.

Tijdens je eerste zangles bij ons zul je merken dat je stappen zult zetten die je zelfvertrouwen doen toenemen. Zodoende word je zelfbewuster en zul je merken dat je de zenuwen de baas kunt zijn en veel plezier zult beleven aan het zingen!

Uiteraard is het mogelijk om een eerste, vrijblijvende, privé zangles in te plannen. Zowel een online zangles, als een privé zangles in Amsterdam, kan via de online agenda ingepland worden.

De kosten voor een eerste lesafspraak zijn gelijk aan die van een losse lesafspraak. Een overzicht van de kosten vind je hier. Alle eerste lesafspraken dienen vooraf betaald te worden. Je ontvangt hiervoor een betaalverzoek welke je gemakkelijk via iDeal kunt voldoen.

Voor je eerste zanglessen is het fijn om uit te gaan van songs met 1 à 2 verbeterpunten waaraan je graag wilt werken. Kies melodische songs en bij voorkeur geen songs met al te grote dynamische verschillen. Zodoende geef je je stembanden de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe stemgebruik.

Het is aan te raden om een flesje water mee te nemen en apparaat waarop je de les kunt opnemen. Je kunt hier natuurlijk je telefoon voor gebruiken, maar een voice recorder biedt soms wat meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld om aparte tracks op aan te maken tijdens de opname.

Onze studio bevindt zich in het Amsterdams Ondernemers Centrum.
De adresgegevens van de zangstudio zijn:
Wg-Plein 401
1054 SH Amsterdam

Klik hier voor een routebeschrijving vanaf je huidige locatie.

Parkeren kan in de straten rond het AOC en in de parkeergarage.

Zeker! Zorg dat je voorafgaand aan de les voldoende gehydrateerd bent. Een flexibele stem is een gehydrateerde stem en deze is beter belastbaar! Weet dat het een paar uur duurt voordat vocht is opgenomen door het lichaam.

Om te controleren of je voldoende water drinkt, kan een eenvoudige huidtest je lichaamshydratatie controleren.

Je kunt bepalen of je jouw aanbevolen glazen water hebt gedronken door eenvoudig de huid op de rug van je hand met je duim en wijsvinger vast te pakken.

Houd een paar seconden vast en laat dan los. Als de huid onmiddellijk terugveert, ben je gehydrateerd. Zo niet, dan vertelt de spanning van je huid je dat het wat H2O nodig heeft.

In het artikel ‘Je eerste zangles – #1 hoe leuk!’ vind je ook nog de overige pointers ter voorbereiding qua songs.

Blogpost: 'Je eerste zangles – #1 hoe leuk!'

je-eerste-zangles

Je eerste zangles – #1 hoe leuk!

Een eerste zangles is best spannend voor sommigen, hierbij een uiteenzetting qua inhoud De stap is gezet: je hebt je eerste zangles ingepland! Na lang twijfelen heb je dan toch de stap genomen en je eerste zangles ingepland via onze online agenda. Hoe leuk! Blijft toch altijd een beetje spannend. Wat kan ik verwachten? Moet

Lees verder »
Scroll naar top