Zangles

Op zoek naar privé zangles in Amsterdam? Of online zanglessen via Zoom? We helpen je graag!

Privé Zangles in Amsterdam

Graag helpen we je verder met het ontwikkelen van jouw stem in privé zanglessen. Dit kan 1-op-1 in onze zangstudio in Amsterdam, of online via Zoom. Meer over onze online zanglessen via Zoom les je op de pagina ‘Online Zangles & Coaching’.

Wanneer je je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden van je stem toe! Zodoende kun je bijvoorbeeld over meer dynamiek, een gave Musical belt, een soepele mix, of misschien wel over een Klassieke kopstem beschikken. Het mooiste is dat je de mogelijkheid zult hebben om over alledrie te kunnen beschikken. Als je dit wilt natuurlijk!

Wil je graag...

Een ‘one size fits all’ zangtechniek bestaat niet. Simpelweg omdat de bouw van elk lichaam anders is en iedereen bovendien op een andere manier leert. Jouw zanglessen hebben dus een unieke invulling en zijn gericht op jouw wensen en doelen.

Wanneer het gaat om te verbeteren stemgebruik is er vaak niet één specifieke oorzaak aan te wijzen. Vaak betreft het een combinatie van verschillende factoren die je niet allemaal zelf kunt herkennen en aanpassen.

Met sommige vocalisten werken we bijvoorbeeld aan het verminderen van spierspanning. Anderen werken aan het krachtiger maken van hun stem, of aan het verbeteren van de flexibiliteit van hun stem. En met sommige vocalisten werken we juist aan het verbeteren van het overbrengen van een song en emotie.

Blogpost

Amsterdam Vocal Coaching: hèt adres voor zangles, zangcoaching en stemtraining.

Hoe kies je een zangdocent uit?

Eerst moet je in staat zijn om te bepalen of een docent een zangtechniek docent is (iemand die voordoet hoe te zingen), of dat hij/zij voornamelijk een zangcoach is (iemand die voordoet wat te zingen). Van de twee is de zangtechniek docent de belangrijkste, want zonder de technische mogelijkheden om vrij en helder te kunnen

Lees verder »

Veelgestelde vragen over zanglessen & zingen:

Zeker niet! Is er niks mysterieus aan zingen. Maar hoe gemakkelijk het ook is om te begrijpen, het heeft tijd en geduld nodig om alles te kunnen coördineren zodat je het goed kan.

Sommige vocalisten zijn bang dat het trainen van hun stem hun authenticiteit en stijlbesef zal wegnemen. Een goede vocal coach, of zangleraar, zal je authenticiteit NIET veranderen! De training die hij/zij geeft zal gebaseerd zijn op alles wat jou UNIEK maakt! Geen twee vocalisten zijn hetzelfde en dat maakt het werken als vocal coach en zangleraar voor mij zo interessant.

“Learn the Rules Like a Pro, So You Can Break Them Like an Artist.”

Pablo Picasso

We werken bewust niet van uit één specifieke zangmethode of zangtechniek. We streven er naar om vanuit alle zangtechnieken te werken! De techniek die het meest effectief en gezond wordt geacht wordt in een les gebruik.

We weten uit ervaring dat werken uit slechts één methode beperkend werkt. Vooral wanneer je er vanuit gaat dat elk individu op vocaal gebied andere doelen, verwachtingen en leerstijlen heeft.

Klopt, alle muziekstijlen (bv. Jazz, Pop, Soul, Rock, Musical, Nederlandstalig, Klassiek etc.) zijn van harte welkom! Je leert de mogelijkheden van je stem geloofwaardig te maken in het genre van jouw keuze. Daarnaast is het ook goed om te weten dat iedereen met een gezonde spreekstem elk genre kan (leren) zingen.

Ook werken we graag met jou aan verschillende stijlen. Als je dit wilt natuurlijk. Groot voordeel hiervan is namelijk dat het je meer inzicht kan geven in de mogelijkheden van je stem. Daarnaast is het ook fijn om niet in hokjes te gaan denken: dit is de Klassieke setting en Pop hoor je altijd zo te zingen.

Net als bij alle nieuwe vaardigheden die je leert – zoals een taal of een sport – zul je meer verbetering ervaren door zo veel mogelijk gericht en regelmatig de nieuwe gewoonte(s) te trainen. Dan zul je in staat zijn om deze regelmaat af te bouwen, maar nog steeds een beroep te kunnen doen op de nieuwe gewoontes. Een regelmatig trainingsschema is het belangrijkste bij het aanleren van welke vaardigheid dan ook. Naast een goede docent natuurlijk 🙂

Scroll naar top