Ongeacht je zangniveau, Amsterdam Vocal Coaching helpt je
graag verder met het ontwikkelen van je stem met privé zangles

Beginnende Vocalisten en Hobbyisten

Om je te helpen comfortabel en zelfverzekerd te worden met je eigen zangstem bevat elke zangles sowieso de volgende onderdelen:

 • Een korte check-in van hoe je je voelt en een bespreking van de punten waaraan je wilt werken en van je oefenroutine
 • Een korte warming-up om je stembanden op een gezonde en gemakkelijke manier te laten bewegen
 • Het doornemen van hetgeen waaraan je aan wilt werken aan de hand van je favoriete liedjes
 • Het oefenen van op maat gemaakte oefeningen die gericht zijn op je vocale ontwikkeling en die je sound en focus niet in de weg zitten

Professionals en Aspirant Professionals

Naast het verfijnen van je zangtechnische vaardigheden helpt Amsterdam Vocal Coaching je ook als uitvoerend artiest door:

 • Je te helpen met het benoemen van je artistieke doelen en door samen een stappenplan op te stellen om deze doelen te bereiken
 • Een gezonde en uitgebalanceerde stem te ontwikkelen door middel van oefeningen die een gebalanceerd, gezond en expressief geluid over je gehele bereik stimuleren
 • Een toerschema voor te bereiden dat je de tools geeft om avond na avond een ​​gezonde stem te behouden en om optimaal te kunnen blijven presteren
 • Studio-opnamesessies te begeleiden voor je volgende single of album
Eerste Les
LESOPBOUW

Hoe Ziet een Eerste Zangles Eruit?

Een eerste zangles kan voor sommige mensen best spannend zijn. Vooral als je nog nooit eerder voor iemand hebt gezongen. Om je op je gemak te stellen is hier een overzicht van wat je onder andere kunt verwachten tijdens je eerste zangles bij Amsterdam Vocal Coaching, ongeacht je ervaring.

 • We bespreken je muzikale achtergrond, interesses en je doelen
 • Ik zal je vragen om een ​​stukje te zingen om een ​beeld van je stem te krijgen
 • Aan de hand van een aantal specifieke oefeningen werken we samen gericht aan je vocale progressie en bespreken we ook hoe je verder kunt oefenen
 • We passen we deze oefeningen ook toe op een (aantal) song(s) naar keuze
 • Samen bespreken we de opties voor jouw volgende zanglessen en kijken we, als je dit wilt natuurlijk, naar de mogelijkheden voor een vaste lestijd!
Waarom
WAAROM TRAINEN

Doel Zanglessen & Stemtraining

Wat je doelen ook zijn: wanneer je je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden van je stem toe! Om zo bijvoorbeeld over een gave belt, een soepele mix, of misschien wel een Klassieke kopstem te kunnen beschikken. Het mooiste is, dat je de mogelijkheid zult hebben om over alle drie te kunnen beschikken. Als je dit wilt natuurlijk! Graag help ik je met het afvinken van je vocale ‘verlanglijst’.

Meer ervaren vocalisten hebben vaak een duidelijke artistieke richting gekozen, maar ervaren soms beperkingen qua bereik, flexibiliteit, of kracht. Of ze kunnen zelfs last hebben van vermoeidheid en stemproblemen. In een korte tijd kan ik je helpen bij het ontwikkelen van onderdelen van je stemgebruik die misschien niet bruikbaar zijn geweest. Of om de spierspanning aan te pakken die in de loop der tijd is ontstaan.

Zang- en Lesmethode van AVC

Er zijn veel verkeerd begrepen lesmethodes die nutteloos, tijdelijk nuttig, of juist geweldig zijn, maar verkeerd worden toegepast. Door de combinatie van de wetenschap, mijn ervaring en een netwerk van professionele collega’s, ben ik in staat om mijn klanten te kunnen begeleiden met echt effectieve trainingsmethodes. Daarmee wordt geen tijd verspilt aan het trainen van verkeerde gewoontes. Meer over onze zangmethode.

Naast het ontwikkelen van een solide zangtechniek werk ik in zanglessen ook aan stijl gerelateerde onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn: riffs, vibrato en effecten. Daarnaast werk ik ook aan podiumpresentatie, improvisatie en diverse muziekstijlen. Je traint zo je muzikaliteit en beschikt zo over nog meer muzikale mogelijkheden. Muzikaliteit en interpretatie vormen de basis voor een authentieke performance! Ze voegen gevoel en eigenheid toe aan je songs. Daarnaast zorgen ze voor een magische connectie met het publiek. Als laatste kan improvisatie je helpen bij het verder ontwikkelen van je eigen unieke stijl!

Het Beste Vertrekpunt…

Kortom, de beste basis om vanuit artistieke keuzes te gaan maken is een solide techniek. Dit geeft je controle over je stem en houdt je stem flexibel. Hierdoor verdwijnen de barrières die je expressie in de weg kunnen zitten. Het vinden van de beste balans tussen technische en artistieke keuzes is een lastige klus. Graag help ik je hierbij! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie over onze zanglessen en stemtraining.

1. EEN UITGELIJND, FLEXIBEL LICHAAM: VOOR EEN EFFICIËNTE ADEMCONTROLE 100%
2. EEN SOLIDE TECHNIEK: VOOR CONTROLE EN FLEXIBILITEIT VAN DE STEM 100%
3. STIJL, INTERPRETATIE EN OVERGAVE: VOOR AUTHENTICITEIT 100%
Online Privé Zangles & Vocal Coaching bij Amsterdam Vocal Coaching
Skype us
CONNECT ONLINE

Online Privé Zangles & Vocal Coaching

Zanglessen via FaceTime, of via Skype, zijn tevens in te plannen. Online zangles is even effectief als een reguliere privé zangles in Amsterdam. Coaching via internet is daar te volgens waar aan de onderstaande voorwaarden voldaan kan worden. Ook biedt het uitkomst voor het inplannen van (last-minute) afspraken. Bijvoorbeeld voorafgaand aan studiosessies, of voor warming-ups en vocal check-ups. Meer informatie over onze online zanglessen? We horen graag van je!

De volgende benodigdheden zijn noodzakelijk voor online zangcoaching:

 • Een computer met een snelle internetverbinding
 • Een webcam (wanneer deze niet is ingebouwd in de computer dient deze ook over een audio optie te beschikken)
 • Speakers (bij voorkeur extern, koptelefoon als backup)
 • FaceTime, of Skype
 • Een karaoke track van de song(s) waaraan je wilt werken, die je zelf kunt afspelen op je computer, of geluidsinstallatie. Begeleiding vanuit de zangstudio op piano/gitaar is niet geschikt voor online zanglessen en coaching
Coaching
VOCAL COACHING

Auditie- & Studiovoorbereiding

De meest voorkomende redenen voor het werken met een Vocal Coach zijn ter voorbereiding op een studio opname, of een auditie. Ik ben bekend met de huidige trends en verwachtingen voor wat betreft audities in de Muziek-, Theater- en TV-industrie. Graag help ik je met de voorbereidingen voorafgaand aan je auditie.

Veel van mijn klanten zijn artiesten die met de voorbereidingen bezig zijn van studio opnames. Zowel tijdens, als voorafgaand aan, studio opnames, is het mogelijk om gecoacht te worden. Ter voorbereiding op de opnames werken we technisch en stilistisch aan het materiaal. De tijd in de studio zelf kan hierdoor zo efficiënt mogelijk worden benut. Tijdens de opnames kan de nadruk zodoende vooral op de performance komen te liggen. In de studio ben ik naast Vocal Coach ook werkzaam als Vocal Producer.

Coaching
STUDIO COACHING

Vocal Coaching & Productie

Vocal Productie is een speciaal expertise gebied. Als producer kun je ervoor kiezen om een Vocal Producer in je budget op te nemen. Deze kan sterk bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van de uiteindelijke vocalen van de klant. Waarom het inhuren van een Vocal Producer belangrijk kan zijn:

 • Het is gemakkelijk om tegen de vocalist te zeggen: ”Zing met meer passie!”, “Je zit onder de toon”, “Ik geloof het nog niet…”, enz. De vocalist kan zo emotioneel en fysiek uitgeput raken. Vooral doordat de eerder genoemde opmerkingen er meestal toe leiden dat de vocalist harder gaat zingen en het (zelf)vertrouwen verliest. Een Vocal Producer kan deze bevindingen gericht aanpakken en zodoende het beste de vocalist op de opname vastleggen
 • Een Vocal Producer kan helpen om de beschikbare tijd, middelen en mogelijkheden zo effectief mogelijk te benutten.
FAQS
ANTWOORD OP

Veel Gestelde Vragen

AVC Algemeen

Wat maakt Amsterdam Vocal Coaching uniek?

Continue bijscholing

Meer over onze visie qua bijscholing lees je hier.

De beste passende methode

Ongeacht welk genre je zingt moet je kunnen zingen met een techniek die je toelaat te concentreren op het performen - waar het allemaal om draait, toch?

Specifieke oefeningen

Oefeningen die je helpen de verbeterpunten in je stemgebruik te ervaren. Door deze oefeningen als een work-out in je dagelijkse routine mee te nemen zal je merken dat de mogelijkheden van je stem toenemen.

Oorzaak en effect principe

Een aantal voorbeelden. Heb je de neiging om met te veel lucht te zingen? Dan geef ik je oefeningen om de stemband-sluiting te bevorderen. Vind je het lastig om te doseren? Dan geef ik je oefeningen om bekend te raken met akoestiek van je stem.

Wordt er privé zangles gegeven in alle stijlen?

Klopt, alle stijlen en genres zijn van harte welkom! Iedereen met een gezonde spreekstem kan elk genre leren zingen. Is zingen dan hetzelfde als spreken? Nee, maar de spreekstem kan veel inzicht geven in de zangstem. Je leert de mogelijkheden van je stem geloofwaardig te maken in het genre van jouw keuze. Daarnaast werk ik ook graag aan verschillende stijlen naast elkaar met mijn leerlingen. Als ze dit willen natuurlijk. Groot voordeel hiervan is dat het je meer inzicht kan geven in de mogelijkheden van je stem. Daarnaast is het ook fijn om niet in hokjes te gaan denken: dit is de Klassieke setting en Pop hoor je zo altijd te zingen…

Wordt er ook groepszangles gegeven?

AVC is gespecialiseerd in het geven van individuele zanglessen en vocal coaching aan alle niveaus en leeftijden. Het is echter mogelijk om een groepszangles in de vorm van een workshop in plannen. Tevens verzorgt AVC coaching en workshops op locatie. Neem voor meer informatie over groepszanglessen en workshops vrijblijvend contact met ons op.

Welke diensten biedt AVC aan?

 • Privé Zangles in Amsterdam & Online
 • Vocal Coaching in Amsterdam & Online
 • Stemtraining (bijvoorbeeld voor sprekers en stemacteurs)
 • Coaching op locatie (bijvoorbeeld tijdens opnames)
 • Bijschool voor zangdocenten

Met welke zang-, lesmethode werkt AVC?

Complete Vocal Technique (CVT), Estill Voice Training (EVT), Speech Level Singing (SLS), Bel Canto, Lichtenberg, Pahn…?

Ik werk bewust niet van uit een specifieke zangmethode of techniek, maar streef er naar om vanuit alle zangtechnieken te werken. De techniek die ik in een les het meest effectief en gezondst acht gebruik ik. Vaak vragen zangdocenten van hun studenten om zich over te geven aan hun zangmethode. Lesgeven vanuit een bepaalde zangmethode heeft uiteraard de voordelen om de student structuur en een systematische manier van leren aan te bieden. Echter, ik weet uit ervaring dat deze aanpak uiteindelijk beperkend werkt. Vooral wanneer je er van uit gaat dat elk individu op vocaal gebied andere doelen, verwachtingen en leerstijlen heeft.

Ik ben een absolute beginner. Kan ik ook bij AVC terecht?

Absoluut! Er wordt individuele zangles aan vocalisten van alle niveaus en leeftijden gegeven. AVC werkt met beginners en met professionals. Daarnaast is er ook geen basisniveau vereist om een les bij AVC te kunnen inplannen.

Ik ben opzoek naar zangles in Amsterdam. In welk stadsdeel zit AVC?

Ons adres is Wg-Plein 401 -
1054 SH, in Amsterdam. Onze studio is gehuisvest in het Amsterdams Ondernemers Centrum (AOC) aan het Wg-Plein in Oud-West. Het AOC is zowel met het openbaar vervoer als met de auto gemakkelijk te bereiken. Kom je met de auto dan kun je (betaald) parkeren in de parkeergarage onder het WG Plein, of en in straten in de omgeving van het AOC.

Is het mogelijk om een auditie voor te bereiden bij AVC?

Uiteraard! Ik help je graag om je zelfverzekerd en voorbereid te voelen voorafgaand aan, en tijdens, professionele audities. Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een Conservatorium-, Theaterschool-, Muziekopleiding-, of op een Talentenjacht-auditie.

Zangles & Zingen Algemeen

Is zingen makkelijk?

Jazeker! Is er niks mysterieus aan zingen. Maar hoe gemakkelijk het ook is om te begrijpen, het heeft tijd en geduld nodig om alles te kunnen coördineren zodat je het goed kan.

Hoe kies je een zangdocent(e)/zangcoach uit?

Eerst moet je in staat zijn om te bepalen of een docent een zangtechniek docent is (iemand die voordoet hoe te zingen), of dat hij/zij voornamelijk een zangcoach is (iemand die voordoet wat te zingen). Van de twee is de zangtechniek docent de belangrijkste, want zonder de technische mogelijkheden om vrij en helder te kunnen klinken binnen je gehele bereik ben je erg beperkt in het materiaal wat je aan kunt. Een goede zangtechniek docent is moeilijk te vinden. Vraag een simpele demonstatie van het kunnen van de docent zelf – zeker daar waar gaat om het verbinden van de registers – voordat je lessen gaat volgen bij de betreffende docent. Laat hem/haar auditie doen!

Beïnvloedt zangtraining mijn eigenheid en/of stijl?

Sommige vocalisten zijn bang dat het trainen van hun stem hun authenticiteit en stijlbesef zal wegnemen. De waarheid is dat een goede vocal coach je authenticiteit NIET zal veranderen! De training die hij/zij geeft zal gebaseerd zijn op alles wat jou UNIEK maakt!

Geen twee vocalisten zijn hetzelfde en dat maakt het werken als vocal coach voor mij zo interessant.

Met welk materiaal kun je het beste beginnen?

Voor je eerste lessen zou ik uitgaan van songs met 1 à 2 technische verbeterpunten waaraan je graag wilt werken. Kies melodische songs en bij voorkeur geen songs met al te grote dynamische verschillen. Zodoende geef je je stembanden de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe stemgebruik.

Lesafspraken

Is het mogelijk om een proefles in te plannen?

Uiteraard is het mogelijk om een eerste, vrijblijvende, (proef)zangles in te plannen. Deze kan op dezelfde manier ingepland worden als een reguliere losse lesafspraak: telefonisch, of per e-mail. De kosten voor een eerste (proef)lesafspraak zijn gelijk aan die van een losse lesafspraak. Ook voor vervolgafspraken geldt dat deze per les in te plannen zijn. Vaste lestijden behoren natuurlijk ook tot de mogelijkheden, maar zijn geen voorwaarde. De voorwaarden die van toepassing met betrekking tot het afmelden en betalen van een lesafspraak zijn terug te vinden onder tarieven.

Kan ik langskomen zonder afspraak?

Alle lessen zijn ALLEEN op afspraak. Uit respect voor de tijd van de huidige leerlingen wordt u vriendelijk verzocht om niet zonder afspraak langs te komen. Vragen beantwoorden we graag per e-mail, of telefonisch.

Wat moet ik meenemen naar de les?

Ik zou je zeker aanraden om een flesje water mee te nemen en om te zorgen dat je voorafgaand aan de les voldoende gehydrateerd bent. Het kan ook handig zijn om een ​​opnameapparaat (telefoon), een notitieboekje en een pen of een potlood mee te nemen.

Is een online zangles vergelijkbaar met een zangles in Amsterdam?

Ja, grotendeels. Een online zangles bevat dezelfde opbouw en onderdelen als een privé zangles in Amsterdam. Het belangrijkste verschil met een reguliere zangles is dat het in online lessen alleen mogelijk is om met karaoke tracks te werken.