Zangles in Amsterdam

Graag helpen we je verder met het ontwikkelen van jouw stem in privé zanglessen

Op zoek naar privé zangles in Amsterdam? We helpen je graag! Elke stem is uniek. Dus jouw zangles zal precies op jouw wensen en unieke behoeften worden afgestemd.

Wanneer je je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden van je stem toe! Zodoende kun je bijvoorbeeld over meer dynamiek, een gave Musical belt, een soepele mix, of misschien wel over een Klassieke kopstem beschikken. Het mooiste is dat je de mogelijkheid zult hebben om over al deze elementen te kunnen beschikken. Als je dit wilt natuurlijk! Graag helpen we je met het afvinken van items van je vocale verlanglijstje.

Met sommige vocalisten werken we bijvoorbeeld aan het verminderen van spierspanning. Anderen werken aan het krachtiger maken van hun stem, of aan het verbeteren van de flexibiliteit van hun stem. En met sommige vocalisten werken we juist aan het verbeteren van het overbrengen van een song en emotie. Meer weten over de zanglessen? We horen graag van je!

Veelgestelde vragen over privé zangles & zingen:

Jazeker! Is er niks mysterieus aan zingen. Maar hoe gemakkelijk het ook is om te begrijpen, het heeft tijd en geduld nodig om alles te kunnen coördineren zodat je het goed kan.

Klopt, alle muziekstijlen (bv. Jazz, Pop, Soul, Rock, Musical, Nederlandstalig, Klassiek etc.) zijn van harte welkom! Je leert de mogelijkheden van je stem geloofwaardig te maken in het genre van jouw keuze. Daarnaast is het ook goed om te weten dat iedereen met een gezonde spreekstem elk genre kan (leren) zingen.

Ook werken we graag met jou aan verschillende stijlen. Als je dit wilt natuurlijk. Groot voordeel hiervan is namelijk dat het je meer inzicht kan geven in de mogelijkheden van je stem. Daarnaast is het ook fijn om niet in hokjes te gaan denken: dit is de Klassieke setting en Pop hoor je altijd zo te zingen.

We werken bewust niet van uit één specifieke zangmethode of zangtechniek. We streven er naar om vanuit alle zangtechnieken te werken! De techniek die het meest effectief en gezond wordt geacht wordt in een les gebruik. We weten uit ervaring dat werken uit slechts één methode beperkend werkt. Vooral wanneer je er vanuit gaat dat elk individu op vocaal gebied andere doelen, verwachtingen en leerstijlen heeft.

Waarom zanglessen nemen bij Amsterdam Vocal Coaching

Opleiding & Bijscholing

We zijn opgeleid om met elke stem aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast hebben we vele jaren ervaring met uiteenlopende stemtypes. Bovendien trainen we het hele lichaam. Bij spierspanning kijken we niet alleen naar de symptomen, maar ook naar de oorzaken. Daarnaast streven we naar optimale progressie door continue bijscholing. Hierdoor kunnen we een brede doelgroep bedienen. Je hoeft als vocalist maar een fractie van de wetenschap achter de kunst te kennen om progressie te maken op korte termijn.

Concrete Persoonlijke Coaching

Ons werk is te vergelijken met dat van een Personal Trainer en Mentor. We trainen en versterken de spieren die gebruikt worden bij het zingen. Hierdoor kun je gemakkelijker en efficiënter geluid maken en stress vermijden. Maar: zingen is zo veel meer dan alleen techniek. Je techniek is slechts een middel. Het faciliteert je artistieke keuzes. Om je zangstem volledig te kunnen ontwikkelen trainen we, naast je technische zelfbewustzijn, ook je creatieve focus en strategie. Leer jezelf te onderscheiden. Word een performer!

Oprechte analyse van je stem

We zullen niet je eigen unieke stijl veranderen (tenzij je dit wilt natuurlijk…). Ons doel is om je controle te geven door efficiënt stemgebruik te trainen. We bespreken je sterke en je minder sterke punten. Ook naar aanleiding van een stemtest. We gebruiken specifieke stemoefeningen om de verbeterpunten qua stemgebruik gericht aan te pakken. Om progressie te kunnen blijven maken en ervaren is het belangrijk dat jij weet waarom je wat traint. Ook zodat je tussen de zanglessen ook gericht en optimaal kunt oefenen.

We werken met...

Beginnende Vocalisten & Hobbyisten

Om je te helpen comfortabel en zelfverzekerd te worden met je stem bevat elke privé zangles en stemtraining sowieso de volgende onderdelen:
 • Een korte bespreking van hetgeen waaraan je wilt werken en je oefenroutine
 • Een warming-up om de doorbloeding van je stembanden te bevorderen en belastbaarheid van je stem te vergroten
 • Daarna werken we aan oefeningen die gericht zijn op de ontwikkeling van je stemgebruik en die je sound en focus niet in de weg zitten
 • Als laatste passen we de oefeningen toe op repertoire naar keuze

Professionals & Aspirant Professionals

Naast het verfijnen van je zangtechnische vaardigheden helpt Amsterdam Vocal Coaching je ook als uitvoerend artiest door:
 • Het helpen te benoemen en ook te behalen van je artistieke doelen
 • Een uitgebalanceerde stem te ontwikkelen door middel van stemoefeningen die een gebalanceerd en expressief geluid over je gehele bereik stimuleren
 • Een tourschema voor te bereiden dat je de tools geeft om avond na avond optimaal te kunnen blijven presteren
 • Studio-opnamesessies te begeleiden voor je volgende single of album

Je wilt bijvoorbeeld graag zanglessen nemen om...

 • Op een moeiteloze en ontspannen manier te leren zingen
 • Je stem beter te kunnen controleren qua zuiverheid en klank
 • Je stem sterker te maken ('belten'), of om heesheid tegengaan
 • Een stembreuk of spanning te verwijderen, vooral op hoge noten
 • Je borststem, kopstem, falset en/of je mix verder te ontwikkelen
 • Je ademhalingstechniek (of ‘ademsteun’) en houding te verbeteren
 • Het bereik van je stem te vergroten
 • Je zelfverzekerd te voelen over je stemgebruik
 • Een auditie of opnamesessie voor te bereiden
 • Je artistiek en/of zangtechnisch verder te ontwikkelen
 • Te werken aan stemoefeningen zoals Lax Vox ('bubbelen')
 • Stemtraining te krijgen en je performance naar een hoger plan te tillen

Online Zangles & Coaching

Online zangles en coaching is even effectief als reguliere zanglessen en coachingsessies in onze studio in Amsterdam

Liever privé zangles vanuit je huis? Online zangles en stemcoaching biedt uitkomst! Ook ideaal voor warming-ups voorafgaand aan shows.

Naast het volgen van coaching en privé zangles in Amsterdam is het ook mogelijk om stemcoaching en zangles online te volgen. Coaching via internet biedt ook uitkomst voor het inplannen van last-minute afspraken. Bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up voorafgaand aan een optreden, of een studiosessie. De platforms die hiervoor geworden zijn onder andere Skype, FaceTime, Google Hangouts en Zoom (bij voorkeur).

3 stappen voor het volgen van online zangles & stemcoaching

Lesvoorbereiding

Ter voorbereiding op je les zorg je voor:
 • Een sterke internetverbinding
 • Een karaoke track van de song(s) waaraan je wilt werken – of begeleid jezelf!
 • Een tweede apparaat om de karaoke track(s) vanaf te kunnen spelen en de songtekst(en) van te kunnen lezen
 • Een koptelefoon (just in case – als backup)
 • Een plekje waar je volluit kunt zingen / performen – wees creatief! We hebben online zangles en coaching gegeven aan mensen in hun kleedkamer, slaapkamer, keuken, zolder, studio, auto – noem maar op!

Veelgestelde vragen over online zangles & stemcoaching:

Ja, grotendeels. Een online zangles bevat dezelfde opbouw en onderdelen als een privé zangles in Amsterdam. Het belangrijkste verschil met reguliere zanglessen is dat het in online lessen uitsluitend mogelijk is om met karaoke tracks te werken. De kosten voor online zangles en stemcoaching zijn gelijk aan de kosten van onze reguliere privé zanglessen in Amsterdam.

Jazeker, naast het volgen van online zangles is het ook mogelijk om online stemcoaching te volgen in de vorm van presentatietrainingen, audtitie-training en performance coaching.

Zoom vermeld de volgende snelheden op hun site voor 1-op-1 video meetings:

  • 600kbps (up/down) voor high quality video
  • 1.2 Mbps (up/down) voor 720p HD video
  • 1080p HD video ontvangen vereist 1.8 Mbps (up/down)
  • 1080p HD video verzenden vereist 1.8 Mbps (up/down)

Je kunt de snelheid van jouw internetverbinding online testen op https://www.speedtest.net.

Vocal Coaching

Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een presentatie, studio opname of op een auditie

Stemtraining in de vorm van Presentatie-trainingen, Studio-coaching, of als Auditie-training.

Presentatietraining

Hoe overtuig je met je stemgebruik? Komen je stemgebruik en energie overeen met je boodschap? Hoe maak je contact en weet je overtuigend te blijven met je stemgebruik? Hoe kan je je stem verheffen zonder hees te worden? Op deze vragen krijg je antwoord tijden onze presentatietraining. Daarnaast werken we onder andere aan:
 • Houding
 • Ademhaling
 • Lichaamstaal
 • Non-verbale communicatie
 • Dynamiek qua stemgebruik
 • Stemoefening voor stemonderhoud

Auditie-training

We zijn bekend met de huidige trends en verwachtingen voor wat betreft audities in de Muziek-, Theater- en TV-industrie. Onder andere omdat we regelmatig gevraagd worden om diverse audities af te nemen. Graag helpen we je bij de voorbereidingen van je audities tijdens een auditietraining! Deze trainingen zijn eventueel ook online te volgen via Zoom.

Studio Coaching

Zowel tijdens, als voorafgaand, aan studio opnames, is het mogelijk om gecoacht te worden. Ter voorbereiding op de opnames werken we technisch en stilistisch aan het materiaal. De tijd in de studio zelf kan hierdoor zo efficiënt mogelijk worden benut. Tijdens de opnames kan de nadruk zodoende vooral op de performance komen te liggen. In de studio zijn we naast Vocal Coach ook werkzaam als Vocal Producer.

Vocal Productie

Vocal Productie is een speciaal expertise gebied. Het is gemakkelijk om tegen de zanger of zangeres te zeggen: ”Zing met meer passie!”, “Je zit onder de toon”, “Ik geloof het nog niet…”, enz. De vocalist kan zo emotioneel en fysiek uitgeput raken. Vooral doordat de eerder genoemde opmerkingen er meestal toe leiden dat de vocalist harder gaat zingen en het (zelf)vertrouwen verliest. Een Vocal Producer kan deze bevindingen gericht aanpakken en zodoende het beste de vocalist op de opname vastleggen.

Veelgestelde vragen over stemcoaching:

Vocal Coaching (stemcoaching) is iets anders dan zanglessen. Stemcoaching wordt gebruikt ter voorbereiding op een specifieke performance, auditie of opnamesessie. De coachingsessies worden gebruikt om gericht te werken aan onderwerpen zoals performance, podiumpresentatie en het maken van stilistische en muzikale keuzes. Daarnaast zijn uitspraak, dictie en microfoontechniek onderwerpen die behandeld kunnen worden. 

De mate van vooruitgang verschilt per persoon. Het hangt allemaal af van je werkethiek, hoeveel je oefent tussen de lessen door en je toewijding tijdens de lessen. Dat gezegd hebbende, elke les biedt de mogelijkheid om iets nieuws te leren om je vocale progressie voort te zetten. Maar de snelheid van je progressie hangt uiteindelijk van jou af. Je bent van harte welkom om zoveel lessen te volgen als je maar wilt, op basis van de beschikbaarheid.

Dit kan per stem verschillen! Over het algemeen is het aan te raden om je stem voor een vocale inspanning op te warmen. De inhoud van een stemopwarming verschilt per persoon. Wanneer iemand bijvoorbeeld gewend is om erg luid te zingen dan kan het fijn zijn om op te warmen met oefeningen die meer gericht zijn op het stretchen van de stem. Je kunt onder andere je stem opwarmen (inzingen) door een rietje, of door te bubbelen (Lax Vox). Daarnaast kan vernevelen met een zoutoplossing fijn zijn als cooling-down. Ook hier geldt: dit verschilt per persoon – ‘one size does not fit all’. We helpen graag met het vinden van de voor jou meest geschikte vorm van inzingen en een cooling-down.

Redenen voor het volgen van stemcoaching kunnen zijn:

 • Je wilt stem sterker maken / meer draagkracht geven
 • Je wilt je ademhaling verbeteren en stress verminderen
 • Heesheid tegen te willen gaan
 • Meer diepte in je stem te willen krijgen
 • Meer rust in je stemgebruik te ervaren
 • Je stem beter te kunnen controleren qua dynamiek en klank
 • Een presentatie voor te bereiden
 • Je wilt je skills als zangcoach verbeteren
 • Je zelfverzekerder voelen over je stemgebruik
 • Werken aan een routine om je stem op te warmen
 • Werken aan je lichaamstaal en non-verbale communicatie
 • Stemcoaching te krijgen ter voorbereiding op een auditie of opname

Opname Evaluaties

Een schriftelijke analyse met stap-voor-stap informatie over hoe vocaal te verbeteren

Een gedetailleerde analyse op basis van de geleverde opname, aangevuld met informatie over hoe vocaal te verbeteren.

Voor wie is het?

De opname evaluaties bieden met name uitkomst voor diegenen waarvoor regelmatige privé zangles, of stemcoaching, geen optie is, maar toch gepersonaliseerde feedback willen. Ook is het mogelijk om je feedback te bespreken tijdens een online coaching sessie via Zoom.

Hoe werkt het?

Stuur ons een onbewerkte zangopname per e-mail of via WeTransfer. Vermeld hierbij waarom je jouw demo wilt laten beoordelen en wat je achtergrond is qua stemtraining en performance. Naar aanleiding van je mail ontvang je een ontvangstbevestiging. We kijken uit naar je mail!

De Eerste Afspraak

Een overzicht van wat je onder andere tijdens je eerste zangles bij ons kunt verwachten

Een eerste zangles kan voor sommige mensen best spannend zijn. Vooral als je nog niet eerder voor iemand hebt gezongen.

Om je op je gemak te stellen is hier een overzicht van wat je onder andere tijdens je eerste zangles bij ons kunt verwachten, ongeacht je ervaring.

Amsterdam Vocal Coaching: hèt adres voor zangles, zangcoaching en stemtraining.
 • We bespreken je muzikale achtergrond, interesses en je doelen
 • We zullen je vragen om een ​​stukje te zingen om een ​beeld van je stem te krijgen
 • Aan de hand van een stemtest en van specifieke oefeningen werken we samen gericht aan je vocale progressie en bespreken we ook hoe je verder kunt oefenen
 • We passen we deze oefeningen ook toe op een song (of meerdere) naar keuze
 • Samen bespreken we de opties voor jouw volgende zanglessen en kijken we, als je dit wilt natuurlijk, naar de mogelijkheden voor een vaste lestijd!

Veelgestelde vragen over de eerste afspraak:

Absoluut! Er worden individuele zanglessen aan vocalisten van alle niveaus en leeftijden (volwassenen en kinderen) gegeven. We werken met beginners, met gevorderde en met professionele vocalisten. Daarnaast is er ook geen basisniveau vereist om een privé zangles te kunnen inplannen. Ter inspiratie het TEDx filmpje.

Uiteraard is het mogelijk om een eerste, vrijblijvende, privé zangles in te plannen. Zowel een online zangles, als een privé zangles in Amsterdam, kan via de online agenda ingepland worden. De kosten voor een eerste lesafspraak zijn gelijk aan die van een losse lesafspraak. Een overzicht van de kosten vind je hier.

Voor je eerste lessen is het fijn om uit te gaan van songs met 1 à 2 verbeterpunten waaraan je graag wilt werken. Kies melodische songs en bij voorkeur geen songs met al te grote dynamische verschillen. Zodoende geef je je stembanden de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe stemgebruik.

Scroll naar top