Zangles in Amsterdam & Online

Ongeacht je zangniveau helpen we je graag verder met het ontwikkelen van je stem in privé zanglessen & vocal coaching

Zangles Bij Amsterdam Vocal Coaching

Elke stem is uniek, dus jouw zangles zal precies op jouw behoeften worden afgestemd. Met sommige vocalisten werken we aan het verminder van spierspanning. Anderen werken aan het krachtiger maken van hun stem en klank. Weer anderen werken aan het verbeteren van de flexibiliteit van hun stem (voor licks en runs bijvoorbeeld) en met sommige vocalisten werken we juist aan het verbeteren van het overbrengen van een song en emotie.

We stemmen elke les af op precies wat jij en jouw stem nodig hebben, in plaats van gebruik te maken van dezelfde algemene (opwarm) routines voor iedereen. Dit zorgt ervoor dat  de progressie zo snel mogelijk verloopt. In elke zangles versterk je het spiergeheugen van je stem (en van je stembanden), zodat je een beter, betrouwbaarder geluid kunt produceren. We helpen je stem te ontwikkelen op dezelfde manier als een personal trainer je kan helpen om fit te worden.

Beginnende Vocalisten & Hobbyisten

Om je te helpen comfortabel en zelfverzekerd te worden met je eigen zangstem bevat elke zangles sowieso de volgende onderdelen:

 • Een korte check-in van hoe je je voelt en een bespreking van de punten waaraan je wilt werken en van je oefenroutine
 • Een korte warming-up om je stembanden op een gezonde en gemakkelijke manier te laten bewegen
 • Het doornemen van hetgeen waaraan je aan wilt werken aan de hand van je favoriete liedjes
 • Het oefenen van op maat gemaakte oefeningen die gericht zijn op je vocale ontwikkeling en die je sound en focus niet in de weg zitten

Professionals & Aspirant Professionals

Naast het verfijnen van je zangtechnische vaardigheden helpt Amsterdam Vocal Coaching je ook als uitvoerend artiest door:

 • Je te helpen met het benoemen van je artistieke doelen en door samen een stappenplan op te stellen om deze doelen te bereiken
 • Een gezonde en uitgebalanceerde stem te ontwikkelen door middel van oefeningen die een gebalanceerd, gezond en expressief geluid over je gehele bereik stimuleren
 • Een toerschema voor te bereiden dat je de tools geeft om avond na avond een ​​gezonde stem te behouden en om optimaal te kunnen blijven presteren
 • Studio-opnamesessies te begeleiden voor je volgende single of album

Online Zangles & Coaching

Online privé zangles is even effectief als een reguliere privé zangles in Amsterdam

Privé Zangles & Coaching Via Internet

Het is ook mogelijk om je lessen via FaceTime of Skype te volgen. Coaching via internet biedt tevens uitkomst voor het inplannen van (last-minute) afspraken. Bijvoorbeeld voorafgaand aan studiosessies, of voor warming-ups en vocal check-ups. We coachen onder andere vocalisten in België, Duitsland, Frankrijk, Curacao en Zuid-Afrika. Meer informatie over onze online zanglessen? We horen graag van je! For information about our online coaching also see this page.

Benodigdheden Voor Online Zangcoaching

 • Een computer met een snelle internetverbinding
 • Een webcam (wanneer deze niet is ingebouwd in de computer dient deze ook over een audio optie te beschikken)
 • Speakers (bij voorkeur extern, koptelefoon als backup)
 • FaceTime, of Skype
 • Een karaoke track van de song(s) waaraan je wilt werken, die je zelf kunt afspelen op je computer, of geluidsinstallatie. Begeleiding vanuit de zangstudio op piano/gitaar is niet geschikt voor online zanglessen en zangcoaching

Vocal Coaching & Productie

Bijvoorbeeld ter voorbereiding op een studio opname of een auditie

Auditie- & Studiovoorbereiding

Graag helpen we je met de voorbereidingen voorafgaand aan je studio-opnames en je audities. We zijn bekend met de huidige trends en verwachtingen voor wat betreft audities in de Muziek-, Theater- en TV-industrie.

Veel van onze klanten zijn artiesten die met de voorbereidingen bezig zijn van studio opnames. Zowel tijdens, als voorafgaand aan, studio opnames, is het mogelijk om gecoacht te worden. Ter voorbereiding op de opnames werken we technisch en stilistisch aan het materiaal. De tijd in de studio zelf kan hierdoor zo efficiënt mogelijk worden benut. Tijdens de opnames kan de nadruk zodoende vooral op de performance komen te liggen. In de studio zijn wij naast Vocal Coach ook werkzaam als Vocal Producer.

Vocal Productie & Studiocoaching

Vocal Productie is een speciaal expertise gebied. Als producer kun je ervoor kiezen om een Vocal Producer in je budget op te nemen. Deze kan sterk bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van de uiteindelijke opnames.

Het is gemakkelijk om tegen de vocalist te zeggen: ”Zing met meer passie!”, “Je zit onder de toon”, “Ik geloof het nog niet…”, enz. De vocalist kan zo emotioneel en fysiek uitgeput raken. Vooral doordat de eerder genoemde opmerkingen er meestal toe leiden dat de vocalist harder gaat zingen en het (zelf)vertrouwen verliest. Een Vocal Producer kan deze bevindingen gericht aanpakken en zodoende het beste de vocalist op de opname vastleggen. Daarnaast kan een Vocal Producer helpen om de beschikbare tijd, middelen en mogelijkheden zo effectief mogelijk te benutten.

Opname Evaluatie

Een schriftelijke analyse met stap-voor-stap informatie over hoe vocaal te verbeteren

Gepersonaliseerde Feedback

Veel vocalisten vragen ons om opnames en geluidsfragmenten te beoordelen. Voor vocalisten die hierin geïnteresseerd bieden we schriftelijke evaluaties aan. Deze evaluaties bevatten een gedetailleerde analyse van de sterke en zwakke punten van de zanger op basis van de geleverde opname. Daarnaast bevatten ze uitgebreide en stap-voor-stap informatie over hoe vocaal te verbeteren, samen met een nauwkeurige samenvatting van de huidige vocale vaardigheden. De opname evaluaties bieden met name uitkomst voor diegenen waarvoor regelmatige zangtraining geen optie is, maar toch gepersonaliseerde feedback willen.

Hoe Werkt Het?

Stuur ons een onbewerkte zangopname per e-mail of via WeTransfer. Vermeld hierbij waarom je jouw demo wilt laten beoordelen en wat je achtergrond is qua stemtraining en performance. Naar aanleiding van je mail ontvang je een ontvangstbevestiging. We kijken uit naar je mail!