MENU CLOSE

Ben je opzoek naar zangles en coaching in Amsterdam?

Op deze pagina vind je onze aanpak voor wat betreft de zanglessen die in Amsterdam en online gegeven worden. Het verschil tussen zangles Amsterdam en zangles online? Lees het hier meer over de online mogelijkheden.

Beginnende vocalisten

Met beginnende vocalisten werk ik in een zangles aan het opbouwen van de stem. Het aanleren van een gezonde zangtechniek, die je sound en focus niet in de weg zit, staat centraal in een les. Weet wat je doet, hoe je stem werkt en wat je automatismen zijn die je zangtechniek in de weg zitten. Je leert om je instrument op te bouwen zodat onder alle omstandigheden de mogelijkheden van je stem geloofwaardig gemaakt worden.

Professionele vocalisten

Echte zangers en profs zijn nooit uitgeleerd. Net als een topatleet werkt een professionele vocalist nooit alleen, maar samen met een coach. Deze coach houdt hun stem goed in de gaten en hun zangtechniek op peil. Simpelweg door het feit dat je zelf niet in staat bent om je eigen stem goed te horen, en om dus zelf aanpassingen te kunnen doen, is het werken met een professionele zangcoach noodzakelijk. De continue training zorgt er voor dat je als prof optimaal kunt blijven presteren. Daarnaast werk ik met professionele vocalisten aan elementen in hun stem waarover zij nog niet beschikten.

Methode en bijscholing

Ik ben bekend met alle bekende zang- en spreekstem georiënteerde methodes en technieken. Zodra er een nieuwe techniek of benadering ontwikkelt wordt of is zal ik één van de eerste zijn om deze te onderzoeken en/of te studeren. Ik werk bewust niet vanuit een specifieke methode. Het gaat mij om het kunnen geven van korte en duidelijke antwoorden op alle zanggerelateerde vragen die ik krijg in mijn zangstudio. Regelmatig reis ik naar het buitenland om workshops bij te wonen, zelf lessen te volgen en om kennis uit te wisselen met andere Vocal Coaches. In de blogsectie op deze site zijn de laatste reisverslagen te vinden van deze studiereizen. Daarnaast werk ik nauw samen met KNO-artsen en logopedisten met betrekking tot Vocal Coaching na een stemoperatie of na geconstateerde stemproblemen door verkeerd stemgebruik.

Vocalcoach TV

Tevens ben ik als Vocal Coach werkzaam voor diverse televisieprogramma’s zoals: “It Takes 2”, “Bloed, Zweet & Tranen”, “The Winner Is…” (Nederlandse en Duitse versie), “The Voice”, “X-Factor”, “Holland’s Got Talent”, “Sing-It”, “PopStars” en het “Nationaal Song Festival”.