Welke motivatie gebruik jij?

wat-motiveert-jou
Welke motivatie gebruik jij?
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Er zijn twee soorten motivatie: een positieve en een negatieve. Welke gebruik jij het meeste?

Een negatieve motivatie kan zeker helpen. In ieder geval voor een bepaalde tijd. Heeft iemand je verteld dat je niet kunt zingen? Heeft iemand heeft je verteld dat je het niet ‘haalt’? Is er ooit iemand erg kritisch tegen je geweest? Dit kan een wervelwind van emoties opwekken die vastberadenheid en een ‘ik zal jou eens even bewijzen dat je ongelijk hebt’ houding opbouwen.

En negatieve motivatie werkt in het begin, het zal je op weg helpen. Veel mensen in de geschiedenis zijn enorm succesvol in het leven geworden vanuit een negatieve gebeurtenis in hun leven. Het probleem is dat het altijd op een gegeven moment opraakt – hier is waarom.

Laten we zeggen dat iemand ooit tegen je zei: ‘Ik denk niet dat je ooit in een muzikale carrière zult opbouwen’. Goed, daar zou je op kunnen reageren en het zou je veel negatieve motivatie en drive kunnen geven. Maar wat gebeurt er op de dag dat je de Ziggo Dome uitverkoopt? Wat gaat je daarna drijven, aangezien je die negatieve beweging niet meer hebt om je te drijven? De negatieve emoties en pijn zijn nu verdwenen.

Positieve motivatie vervaagt nooit. In plaats van ergens voor weg te rennen (de negatieve motivatie), werk je nu naar iets toe. Een positief beeld en visie op de toekomst. Wees specifiek en visualiseer je einddoel. Creëer een duidelijk nauwkeurig beeld van alles wat je wilt. Daarna gaat het erom dat je een actieplan opstelt om je daar te krijgen. Mijn baan als coach is niet alleen mensen leren zingen. Het is zoveel meer dan dat. Het helpt mensen hun unieke visie te realiseren.

Als je toekomstige doel sterk en krachtig genoeg is, dan zal je motivatie er altijd voor je zijn.

‘You’ll see it when you believe it’.

Wayne W. Dyer

More to explorer

zangmethodes-niet-zaligmakend

Werk met meer dan 1 methode!

Aan alle vocalisten & stem- en zangcoaches: ‘Don’t put it all on red!’ Elk probleem is een oplossing en vice versa! Vocalisten

Scroll naar top