Waarom zingen gelukkig maakt

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

De langste en meest krachtige zenuw in ons lichaam is de nervus vagus. De nervus vagus maakt onderdeel uit van het parasympathisch zenuwstelsel en heeft een zeer interessante taak. De zenuw helpt je te ontspannen en om stress en angst te bestrijden. Bovendien helpt hij je te genieten van een gevoel van welzijn, stimuleert de spieren in de keelholte (waaronder het zachtgehemelte), houdt de ademhaling onder controle en stimuleert hij de productie van oxytocine. Oxytocine is een hormoon dat je een blij en gelukkig gevoel van binnen geeft.

Okay, leuk, maar wat heeft dit met mijn stemgebruik / zingen te maken? Omdat de nervus vagus in verbinding staat met de stemplooien stimuleert zingen de zenuw en zijn overige functies, waaronder onze mentale gesteldheid en onze spijsvertering. Vooral neuriën is een erg goede stimulator!

Vagus Nerve Explained | Brain, Mind Body Connect, door: The Art of Living

Bron afbeelding: Wellcome Library/Public Domain

More to explorer

neusademhaling - de voordelen van neusademhaling

Ademhalen: less is mmmore

Ademhalen. We doen het allemaal en bijna iedereen kan dit efficiënter doen. De meeste mensen ademen te vaak in en te oppervlakkig.

de-mix-stem-holy-grail

De mix-stem – The Holy Grail

De meest gebruikte kwaliteit in het zingen is onze mix-stem. Tegelijkertijd ook vaak de instelling van onze stem die de meeste training

zelf-vocal-related-massage

Zelfmassage oefeningen

Ik ben groot fan van Perry Nickelson en zijn inspirerende Instagram pagina @stopchasingpain. In onderstaand filmpje vind je een aantal ‘fijne’ massages

Scroll naar top