Vocal Producer

Heb je het gevoel dat je opnames nog niet helemaal representatief zijn voor je beste performance? Je hebt een Vocal Producer nodig.

leren-zingen-zangles-amsterdam-eigen-stem

Veelgestelde vragen over vocal productie:

Vocalisten, platenlabels en platenproducenten huren mij in als Vocal Producer. We komen voorafgaand aan de opnamesessies samen om het materiaal dat je gaat opnemen door te nemen. Daarna woon ik alle zang-opnamesessies bij, waarbij ik hand in hand werk met je producer en technici en, belangrijker nog, met jou! Ik coach en en begeleid je tijdens de opnamesessie om de best mogelijke vocale performance uit je te halen. Na de sessie blijf ik bij de engineer om de definitieve zangopname samen te stellen (compen) en te bewerken tot zijn uiteindelijke vorm.

De kosten voor een Vocal Productie worden per project berekend en zijn afhankelijk van de omvang van het opnameproject (hoeveel nummers, tijdsbestek enz.). Als je geïnteresseerd bent om mij de zang te laten produceren voor je project, neem dan contact met mij op via de contactpagina van deze website. We bespreken de details van je project en je ontvangt een prijsopgave.

De schakel tussen de producer en vocalist

Vocal Productie is een speciaal expertisegebied. Het is gemakkelijk om tijdens opnames tegen de zanger of zangeres te zeggen: ”Zing met meer passie!”, “Je zit onder de toon…”, “Ik geloof het nog niet…”, enz. De vocalist kan zo emotioneel en fysiek uitgeput raken. Vooral doordat de eerder genoemde opmerkingen er meestal toe leiden dat de vocalist harder gaat zingen en het (zelf)vertrouwen verliest.

Een Vocal Producer kan deze bevindingen gericht aanpakken en zodoende het beste de vocalist op de opname vastleggen. Een Vocal Producer begeleidt de vocalist naar een nieuw niveau om vanuit geïnspireerde prestaties te kunnen leveren in de studio!

Expertise als coach, muzikant en producer

Mijn dubbele expertise als stemcoach en uitvoerend vocalist/muzikant, heeft me bij uitstek geschikt gemaakt om werkzaam te zijn als Vocal Producer. Een deel van mijn werk als Vocal Producer kan ook het arrangeren van de achtergrondzang en de harmonieën op je tracks omvatten.

Scroll naar top