Vocal Coaching

Coaching gericht op een specifieke performance zoals een optreden, tour, auditie, zakelijke presentatie, of een studio-opname.

Caroline Westendorp

Vocal coaching wordt gebruikt ter voorbereiding op een specifieke performance, auditie, of opnamesessie. Tijdens deze coaching-sessies wordt bijvoorbeeld gericht gewerkt aan onderwerpen als performance, podiumpresentatie en het maken van stilistische nuances en muzikale keuzes.

Voorafgaand aan een show

In deze vorm van vocal coaching werken we gericht aan een specifieke performance en alles wat hier bij komt kijken. Zo bepalen we samen bijvoorbeeld het trainingstraject en een routine om je stem tijdens dit traject op te warmen. Als je wilt, kijken we ook naar het maken van extra stilistische nuances en muzikale keuzes. Ook komen de keuzes ter sprake die je mogelijk onbewust hebt gemaakt.

Door een spiegel voorgehouden te krijgen neemt het zelfbewustzijn toe. Ook worden we bewuster qua stemgebruik en qua oude gewoontes die dit mogelijk minder efficiënt maakten. De uiteindelijke artistieke keuzes zijn uiteraard niet aan ons. Vanzelfsprekend werken we uitsluitend met positieve en opbouwende coaching.

Auditie-training

Ga je auditie doen voor een show als The Voice, of Holland’s Got Talent? Of heb je een auditie ingepland staan voor een conservatorium, of andere muziekopleiding ? Graag helpen we je met de voorbereidingen hiervan. We zijn bekend met de huidige trends en verwachtingen voor wat betreft audities in de Muziek-, Theater- en TV-industrie. Deze trainingen zijn eventueel ook online te volgen.

Presentatie-training

vocal-coaching-presentatie-training
Hoe overtuig je met je stemgebruik? Komen je stemgebruik en energie overeen met je boodschap? Hoe maak je contact en weet je overtuigend te blijven met je stemgebruik? Hoe kan je je stem verheffen zonder hees te worden? Op deze vragen krijg je antwoord tijden onze presentatietraining. Daarnaast werken we onder andere aan:

Studio-coaching

Zowel tijdens, als voorafgaand, aan studio opnames, is het mogelijk om gecoacht te worden. Ter voorbereiding op de opnames werken we technisch en stilistisch aan het materiaal. De tijd in de studio zelf kan hierdoor zo efficiënt mogelijk worden benut. Tijdens de opnames kan de nadruk zodoende vooral op de performance komen te liggen. In de studio zijn we naast Vocal Coach ook werkzaam als Vocal Producer.

Blogpost

verschil-zangles-vocal-coaching

Zangles vs Vocal Coaching

Wat is het verschil tussen zangles en vocal coaching? Zanglessen zijn voornamelijk gericht op zangtechniek om het bereik van je stem te vergroten, vocale kracht op te bouwen, soepel te kunnen mengen tussen kopstem en borststem, mix-stem en belt-coördinaties op te bouwen, meerdere muzikale en zangstijlen onder de knie te krijgen, gemakkelijk hoge noten te

Lees verder »

Veelgestelde vragen over vocal coaching:

Absoluut! Al onze diensten zijn online te volgen. Ook online afspraken zijn gemakkelijk in te plannen via de agenda. Je ontvangt automatisch een bevestiging per e-mail met daarin een uitgebreide uitleg en een link naar de Zoom meeting.

Zoom is gratis te downloaden en biedt de beste audio- en videokwaliteit. In de bevestiging vind je tevens de beste settings voor online lessen.

De mate van vooruitgang verschilt per persoon. Het hangt allemaal af van je werkethiek, hoeveel je oefent tussen de lessen door en je toewijding tijdens de lessen. Dat gezegd hebbende, elke les biedt de mogelijkheid om iets nieuws te leren om je vocale progressie voort te zetten. Maar de snelheid van je progressie hangt uiteindelijk van jou af. Je bent van harte welkom om zoveel lessen te volgen als je maar wilt, op basis van de beschikbaarheid.

Vocal coaching, bijvoorbeeld in de vorm van een workshop, behoort ook tot de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Scroll naar top