Visie, doel & Methode


Gebaseerd op jouw individuele vaardigheden & doelen

Amsterdam Vocal Coaching werkt met ambitieuze en professionele
vocalisten van
leeftijden en niveaus in 1-op-1 sessies.

Aan alle vocalisten!

Martin Mol - Oprichter Amsterdam Vocal Coaching
Martin Mol | Vocal Coach & Oprichter AVC

Mijn doel is simpel: vocalisten helpen om hun perfecte sound te ontwikkelen en tegelijkertijd het best mogelijke stemgebruik te waarborgen. Elke zangles stem ik af op jouw individuele vaardigheden en doelen. Ik ben gespecialiseerd in het lesgeven in alle stijlen waaronder: hedendaagse Pop, Soul-, RnB-, Country-, Rock-, Folk- maar ook in meer traditionele zangstijlen, waaronder Klassiek, Jazz en Muziektheater.

Mijn lesmethode slaat een brug tussen verschillende methodes, technieken en onderzoeken. Ik ben van mening dat er geen “one size fits all” zangtechniek- en model bestaat. Simpelweg omdat elk lichaam anders is en iedereen anders leert. En, er vaak niet één specifieke oorzaak is aan te wijzen wanneer het gaat om vocale verbeterpunten en/of eventuele stemklachten. Veelal betreft het een combinatie van verschillende factoren, die je niet zelf allemaal kunt herkennen en aanpassen. Hiervoor heb je de hulp een coach nodig. Een coach kan horen en zien wat jezelf niet kunt horen en zien. Het is mijn passie om deze rol zo goed mogelijk te vervullen. Concrete en snelle antwoorden die leiden tot positieve, waarneembare resultaten!

Ontwikkeling

Wat je vocale doelen ook zijn, wanneer je je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden van je stem toe. Bijvoorbeeld om zo te kunnen beschikken over een gave belt (hoog en hard zingen), een soepele mix, of misschien wel een Klassieke kopstem. Het mooiste van dit alles is, dat je de mogelijkheid zult hebben om over alle 3 technieken te beschikken. Als je dit wilt natuurlijk!

Methode

Er zijn veel verkeerd begrepen, of verkeer geïnterpreteerde zangmethodes. Deze zijn zodoende zinloos, of helpen slechts tijdelijk. Of de methode is te gek, maar wordt verkeerd toegepast. Door mijn ervaring, en wereldwijde netwerk van professionele collega’s, ben ik staat om mijn cliënten te trainen met authentieke trainingsmethodes. Deze verspillen geen tijd door slechte gewoontes te trainen en/of aan te leren. Alleen de juiste methodes verkopen platen, zorgen dat je kunt blijven toeren en zorgen voor geslaagde audities. En, nog belangrijker, zorgen ervoor dat iemands stem niet onnodig belast wordt.

Vocalisten met meer ervaring hebben mogelijk al de nodige eigenheid ontwikkeld. Soms ervaren zij echter een beperking in hun bereik en/of muzikale identiteit. Of mogelijk voelt hun stem vermoeid aan en kampen ze met stemproblemen. In een korte periode kan ik je helpen om die kwaliteiten van je stem, waarover je mogelijk nog niet beschikte, te ontwikkelen. Of om spierspanning, die in de loop van de jaren is ontstaan, te verhelpen.

Authenticiteit

Naast het ontwikkelen van een solide zangtechniek werk ik in zanglessen ook graag aan stijl gerelateerde kenmerken zoals riffs en vibrato. Ook werken we aan podiumpresentatie en improvisatie en diverse stijlen om meer muzikale mogelijkheden te hebben. Muzikaliteit en interpretatie vormen de basis voor een authentieke performance en creëren een magische verbinding met het publiek. Daarnaast voegt het gevoel en eigenheid toe aan een song. Voeg hier improvisatie aan toe en de deur naar de ontwikkeling van je eigen unieke stijl en timing staat open!

Basis

Nogmaals, een solide zangtechniek, controle en flexibiliteit van de stem, vormen de beste basis om vanuit artistieke keuzes te gaan maken. Het verwijdert de barrières die je expressie in de weg kunnen zitten. Het helpen van een vocalist om de perfecte balans tussen techniek en artistieke keuzes te kunnen maken is een lastige klus: ééntje waar ik je graag bij help!

1. EEN UITGELIJND, FLEXIBEL LICHAAM: VOOR EEN EFFICIËNTE ADEMCONTROLE 100%
2. EEN SOLIDE TECHNIEK: VOOR CONTROLE EN FLEXIBILITEIT VAN DE STEM 100%
3. STIJL, INTERPRETATIE EN OVERGAVE: VOOR AUTHENTICITEIT 100%

Zangstudio

De zangstudio van Amsterdam Vocal Coaching is uitgerust met de nieuwste technologieën voor een optimale leerervaring en biedt ook een warme en uitnodigende sfeer waardoor iedereen zich thuis voelt tijdens zijn zanglessen.

W.G. Plein 401 – 1054 SH Amsterdam

  • Maandag – Vrijdag 10:00 – 22:00
  • Zaterdag – Zondag OP AFSPRAAK

Amsterdam Vocal Coaching is gehuisvest in het AOC (Amsterdams Ondernemers Centrum) in Amsterdam Oud-West. Het AOC is gemakkelijk te bereiken. Klik hier voor een routebeschrijving vanaf je huidige locatie. Kom je met de auto? Dan kun je deze (betaald) parkeren in de straten rondom het AOC, of in de parkeergarage onder het W.G. Plein.

Wanneer je les overdag ingepland staat kom je het AOC gebouw binnen via de rode entree. Wanneer je les na 17.30, of in het weekend, ingepland staat, kom je het AOC gebouw binnen via de witte schuifdeuren (links van de rode entree). Aanbellen doe je door 401 + het belsymbool in te toetsen op de intercom. Unit 401 bevindt zich op de derde etage.

Instagram

Een eigentijdse techniek & bijscholing

Amsterdam Vocal Coaching gelooft dat een efficiënte sluiting van de stembanden, een stabiele en consistente ademhaling en spiercoördinatie, en het maximaliseren van de vocale akoestiek (en een liefde voor zingen!) de basis vormen voor een gezonde en evenwichtige stem. Onze zanglessen combineren een degelijke techniek met passie en creativiteit.

Ik ben bekend met alle bekende zang- en spreekstem georiënteerde methodes en technieken. Het gaat mij om het kunnen geven van korte en duidelijke antwoorden op alle zanggerelateerde vragen die ik krijg in mijn zangstudio. Regelmatig reis ik naar het buitenland om workshops bij te wonen, zelf lessen te volgen en om kennis uit te wisselen met andere Vocal Coaches. Daarnaast werk ik nauw samen met KNO-artsen en logopedisten met betrekking tot Vocal Coaching na een stemoperatie of na geconstateerde stemproblemen door verkeerd stemgebruik.

Vocal Coach TV

Tevens ben ik als Vocal Coach werkzaam voor diverse televisieprogramma’s zoals: “It Takes 2”, “Bloed, Zweet & Tranen”, “The Winner Is…” (Nederlandse en Duitse versie), “The Voice”, “X-Factor”, “Holland’s Got Talent”, “Sing-It”, “PopStars” en het “Nationaal Song Festival”.

Scroll naar top