Online Zangles & Vocal Coaching

Liever zangles vanuit thuis? Of extra coaching tijdens opnames in de studio? Online zangles en online vocal coaching biedt dan uitkomst! Ook ideaal voor last-minute afspraken en checkups. Bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up of een consult.

Vergelijkbaar met reguliere zangles in Amsterdam

Online zanglessen en vocal coaching sessies zijn even effectief als reguliere zanglessen en coaching-sessies in onze studio in Amsterdam Oud-West! Het platform Zoom heeft onze voorkeur voor online sessies. Dit omdat de audioinstellingen van Zoom zo zijn in te stellen dat het geluid niet onderdrukt wordt.

Of je dus nu een zangles online, of in onze studio in Amsterdam volgt: de inhoud en de opbouw van de lessen zal vergelijkbaar zijn. Beide opties zijn dus inhoudelijk gelijk en dus ook net zo effectief en leuk!

+10 jaar online stemtraining

We geven al jaren met succes online lessen – aan zangers en zangeressen die niet naar onze studio in Amsterdam kunnen komen. Hetzij omdat ze elders in Nederland wonen, of omdat ze in een ander land wonen. Of omdat ze de reistijd gewoon niet kunnen missen in verband met hun drukke schema.

Onze clientèle bestaat, naast Nederlandse vocalisten, uit vocalisten uit onder andere België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Polen, Kroatië, Rusland, Oekraïne, Korea en Amerika. Online afspraken plan je ook gemakkelijk online in. Je ontvangt direct een bevestiging, met Zoom-link, in je inbox!

Testimonial

“ Ik werd voorafgaand aan een grote festivalhow wakker met een opgezette keel. Martin was direct bereikbaar en hij heeft telefonisch zangoefeningen doorgenomen om me zo lichamelijk en mentaal optimaal klaar te stomen (en het optreden was een enorm succes!). ”

Caroline Westendorp - ’The Charm The Fury’ | KINK

Extra voordelen van het volgen van Online Zangles

Online zangles en coaching biedt een schitterende extra toepassing voor last-minute afspraken. Bijvoorbeeld tijdens opnames in de studio. Ook biedt het een mogelijkheid om coaching te kunnen volgen in de vorm van warming-ups voorafgaand aan shows en opnames.

Ook hoor ik vaak dat mensen het fijn vinden om bekend te raken met hun stem in verschillende ruimtes. De zangstudio in Amsterdam is akoestisch geoptimaliseerd en geeft zodoende een ander beeld van je stem op je oren dan bijvoorbeeld je badkamer.

Door in verschillende ruimtes je stem te leren kennen raak je zo nog beter bekend met je stem. Een bijkomstig voordeel van het volgen van je coaching en zangles online!

Online lessen kunnen sommige mensen ook minder gênant zijn. Hoewel het vrijwel face-to-face is, kan het feit dat je jouw leraar niet echt bij je in de kamer hebt, je soms meer vrijheid geven om nieuwe ideeën uit te proberen.

Je krijgt wél 1:1 feedback via Zoom!

Online zangles is vele malen effectiever dan leren van filmpjes op internet of van een CD of DVD. Tutorials met online video’s kunnen je niet horen – wat het meest cruciale aspect is. Online tutorials kunnen ook geen opbouwende feedback geven en bijsturen wanneer je een oefening verkeerd interpreteert of uitvoert. Zodoende kun je jezelf zo maanden (of jaren) het verkeerde aanleren!


Pointers voor het volgen van online zangles:

 • Installeer Zoom op je computer
 • Zorg voor een sterke internetverbinding
 • Zorg dat je voluit kunt zingen/spreken in een ruimte waar je je veilig voelt
 • Zorg dat je je vrij kunt bewegen in de ruimte waar je je online les wilt volgen
 • Zorg voor een koptelefoon als back-up
 • Sluit, bij gebruik van een laptop, deze aansluit op het lichtnet
 • Gebruik geen telefoon, maar een laptop, desktop, of een tablet
 • Zorg voor een tweede apparaat om de karaoke track(s) vanaf te kunnen spelen – bv een tablet met externe speaker

Flexibel

 • Geen speciale apparatuur nodig – laptop/desktop (met webcam) werken perfect – geen aparte microfoon of koptelefoon nodig
 • Online opnamefunctie beschikbaar in Zoom – neemt jezelf en je leraar op vanaf de bron
 • Geen reistijd, gemiste lessen – meer flexibiliteit, meer tijd voor jou!
 • Zoom is GRATIS te downloaden en te gebruiken

Effectieve coaching

 • Deskundige begeleiding bij het toepassen van techniek in liedjes die jij graag zingt
 • Je mist geen detail wanneer je de opname van je les terugluistert 
 • Uitstekende geluids- en videokwaliteit – Je staat ‘virtueel’ oog in oog met je docent!
 • We kunnen de details in je stemgebruik zelfs met een veel lagere kwaliteit dan via Zoom horen- een normale telefoon kwaliteit is al voldoende
 • De meeste leerlingen raken zo gewend aan online lessen dat ze vergeten dat het online is!

Betrouwbaar

 • Zangtechniek die uitgaat van jouw stem en wensen!
 • Diepgaande stemanalyse – ontdek je sterke en minder sterke punten
 • Richt je snel op de probleemgebieden voor de snelste resultaten
 • Zangoefeningen op maat, speciaal voor jou en jouw stem
 • Online zangles is vele malen efficiënter en betrouwbaarder dan leren van filmpjes op internet, of DVD – je krijgt in een online zangles namelijk wél gerichte feedback en directe bijsturing wanneer nodig!

Veelgestelde vragen over online zangles & coaching:

Het antwoord hierop is: ja, en nee. Een online zangles vraagt iets meer voorbereiding van je. Onder andere omdat online zangles zich niet altijd leert om begeleid te worden vanuit de zangstudio. Tegelijkertijd moet ik erbij zeggen dat ik recent (update: oktober 2020) nog prima een leerling uit Londen kon begeleiden vanuit mijn zangstudio.

Het is alsnog aan te raden om zelf een back-up karaoke-track klaar te hebben staan. Deze zijn eenvoudig te vinden op YouTube en Spotify. Verder zijn online sessies vergelijkbaar met reguliere 1-op-1 sessie in de zangstudio in Amsterdam. Mits je internetverbinding snel genoeg is voor videobellen uiteraard.

Ja, heel erg. We hebben tweerichtingsaudio en -video en met moderne technologie en breedband-snelheden kunnen we meer dan genoeg horen, zodat we ons kunnen concentreren op de probleemgebieden in jouw stemgebruik en deze snel kunnen oplossen.

Online privélessen worden speciaal voor jou op maat gemaakt, zodat je snel vooruitgang boekt. Oneindig veel effectiever dan leren van filmpjes op internet of van een CD of DVD. Tutorials met online video’s kunnen je niet horen – wat het meest cruciale aspect is. Zou een dove zangleraar je verder kunnen helpen?

Online tutorials kunnen ook geen opbouwende feedback geven en bijsturen wanneer je een oefening verkeerd interpreteert of uitvoert. Zodoende kun je jezelf zo maanden (of jaren) het verkeerde aanleren!

Volgens de website van Zoom zijn dit de vereisten qua internetbandverbinding voor 1-op-1 videogesprekken:

 • 600kbps (up/down) voor high quality video
 • 1.2 Mbps (up/down) voor 720p HD video
 • 1080p HD video ontvangen vereist 1.8 Mbps (up/down)
 • 1080p HD video verzenden vereist 1.8 Mbps (up/down)

Voor videoconferenties is in de eerste plaats een betrouwbare internetverbinding vereist. Hoewel de downloadsnelheid beslist belangrijk is bij videoconferenties, vergeten sommige mensen hun upload-snelheid te controleren.

Wanneer je een Zoom meeting begint, download je in feite de video van de persoon aan de andere kant. Tegelijkertijd upload je een live videofeed van jezelf naar de Zoom-servers. Voor beide functies is een internetverbinding vereist en de kwaliteit van de videofeeds is afhankelijk van de snelheid van je internet.

De snelheid van je verbinding kun je gemakkelijker checken via sites als M-Lab, of via SpeedTest.

Jazeker, het ook mogelijk al onze diensten online te volgen. Dit geldt dus naast zangles ook voor vocal coaching. Bijvoorbeeld in de vorm van performance coaching, presentatietrainingen, of auditie-training.

Als je merkt dat je Zoom-oproepen van een mindere kwaliteit zijn, vanwege een tragere internetverbinding, volgen hier enkele tips die je zou kunnen proberen daarbij te helpen.

 • Gebruik een bekabelde verbinding ipv WiFi: hoewel draadloze verbindingen vaak handiger in het gebruik zijn, hebben ze ook hun nadelen. Voor de best ononderbroken internetverbinding sluit je jouw apparaat rechtstreeks aan op je modem met een bekabelde verbinding.
 • Sluit andere applicaties: je internet wordt uiteraard niet alleen gebruikt door de Zoom-app. Er kunnen tal van andere apps en apparaten zijn die je bandbreedte in beslag nemen. Zorg ervoor dat geen enkele app gegevens op de achtergrond downloadt terwijl Zoom wordt uitgevoerd. Controleer ook andere apparaten op je netwerk, aangezien deze mogelijk ook gegevens downloaden.
 • Schakel HD-video uit: je kunt de bandbreedte van je videogesprek beperken door HD-video tijdens het gesprek uit te schakelen. Ga hiervoor naar Instellingen in de rechterbovenhoek van de app.

Je kunt dit ook tijdens het videogesprek doen. Je klikt hiervoor op de kleine pijl naast de videoknop en ga naar ‘Video-instellingen’ om de optie uit te schakelen. Door je scherm te delen kan ik zelfs met je meekijken en je zo nog gemakkelijker helpen om de juiste instellingen aan te vinken!

Online afspraken zijn gemakkelijk in te plannen via de online agenda op deze site. Je ontvangt de bevestiging direct in je inbox. In deze e-mail vind je naast de link naar de Zoom meeting, ook de beste audio-instellingen in Zoom voor online stemtraining. De bevestiging per e-mail bevat tevens tips ter voorbereiding op je les.

Ook voor online afspraken geldt dat deze kosteloos zijn te annuleren en/of te verzetten tot 48 uur voor aanvang van de afsprak. Afspraken die binnen 48 uur voor aanvang worden geannuleerd worden, ongeacht de reden, volledig in rekening gebracht. Uit eerlijkheid en integriteit naar de docent en de leerlingen kunnen er geen uitzonderingen op dit beleid worden gemaakt.

Scroll naar top
Video afspelen