Online zangles

Liever zangles vanuit thuis? Online zangles en online vocal coaching biedt uitkomst! Ook ideaal voor last-minute check-ups en afspraken.

online-zangles-vocal-coaching-zoom
Online zangles en vocal coaching - deskundige begeleiding vanuit het gemak van je eigen huis.

Online zangles & vocal coaching via Zoom

Naast het volgen van privé zangles in Amsterdam is het ook mogelijk om vocal coaching en zanglessen online te volgen. Coaching via internet biedt ook uitkomst voor het inplannen van last-minute afspraken. Bijvoorbeeld in de vorm van een warming-up of een vocal consult.

Online zanglessen en coaching zijn even effectief als reguliere zanglessen en coaching-sessies in onze studio in Amsterdam. Het platform Zoom heeft onze voorkeur voor online sessies. Dit omdat de audioinstellingen van Zoom zo zijn in te stellen dat het geluid niet onderdrukt wordt.

Al meer dan 10 jaar online stemtraining

We geven al jaren met succes online lessen –  aan zangers en zangeressen die niet naar onze studio in Amsterdam kunnen komen. Hetzij omdat ze elders in Nederland wonen, of omdat ze in een ander land wonen. Of omdat ze de reistijd gewoon niet kunnen missen in verband met hun drukke schema.

Onze clientèle bestaat, naast Nederlandse vocalisten, uit vocalist onder andere België, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Spanje, Italië, Polen, Rusland, Oekraïne, Korea en Amerika.

naast zangles ook stage en performance coaching bij amsterdam vocal coaching
Online sessies bieden ook uitkomst voor het inplannen van last-minute sessie zoals een warming-up voor een show.
Caroline Westendorp
Online sessies bieden ook uitkomst voor het inplannen van last-minute consulting sessies.

Effectieve coaching

Betrouwbaar

Amsterdam Vocal Coaching: hèt adres voor zangles, zangcoaching en stemtraining.
Online sessies zijn betrouwbaar, effectief en bieden flexibiliteit om jou vocale doelen snel te behalen.

Flexibel

Voordelen van volgen van online zangles en zangcoaching

Of je dus nu een zangles online, of in onze studio in Amsterdam volgt: de inhoud en de opbouw van de lessen zal vergelijkbaar zijn. Beide opties zijn dus inhoudelijk gelijk en dus ook net zo effectief en leuk!

Online zangles is vele malen effectiever dan leren van filmpjes op internet of van een CD of DVD. Tutorials met online video’s kunnen je niet horen – wat het meest cruciale aspect is. Online tutorials kunnen ook geen opbouwende feedback geven en bijsturen wanneer je een oefening verkeerd interpreteert of uitvoert. Zodoende kun je jezelf zo maanden (of jaren) het verkeerde aanleren!

Online zangles en coaching biedt daarnaast een schitterende extra toepassing voor last-minute afspraken. Bijvoorbeeld tijdens opnames in de studio. Ook biedt de mogelijkheid om coaching en zangles online te kunnen volgen uitkomst voor warming-ups voorafgaand aan shows en opnames.

Ook hoor ik vaak dat mensen het fijn vinden om bekend te raken met hun stem in verschillende ruimtes. De zangstudio in Amsterdam is akoestisch geoptimaliseerd en geeft zodoende een ander beeld van je stem op je oren dan bijvoorbeeld je badkamer. Door in verschillende ruimtes je stem te leren kennen raak je zo nog beter bekend met je stem. Een bijkomstig voordeel van het volgen van je coaching en zangles online!

Online lessen kunnen sommige mensen ook minder gênant zijn. Hoewel het vrijwel face-to-face is, kan het feit dat je jouw leraar niet echt bij je in de kamer hebt, je soms meer vrijheid geven om nieuwe ideeën uit te proberen.

Pointers voor het volgen van zangles online:

Plan je zangles via de online agenda
In de online agenda plan je zowel lesafspraken in Amsterdam als online zangles en vocal coaching!

Online lesafspraken inplannen

Online afspraken plan ook je gemakkelijk in via de online agenda op deze site. Ter bevestiging ontvang je direct een e-mail, met daarin tevens de link naar de Zoom-meeting en de beste instellingen voor een optimale verbinding!

Geef een online zangles cadeau!

Ben je op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Geef een online privé zangles cadeau! Amsterdam Vocal Coaching biedt cadeaubonnen aan voor zanglessen en stemtrainingen die je gemakkelijk online kunt bestellen.

Het aantal zanglessen geef je gemakkelijk aan bij je bestelling. Je ontvangt vervolgens een betaalverzoek. Nadat we je betaling hebben ontvangen sturen we je de, geheel gepersonaliseerde, cadeaubon naar je op! Per mail, of per post. Wat je wilt! Vragen over onze cadeaubonnen? We horen graag van je.

zangles-cadeaubon-gift-voucher
Amsterdam Vocal Coaching biedt ook cadeaubonnen voor online zangles en vocal coaching!

Veelgestelde vragen over online zangles & coaching:

Het antwoord hierop is: ja, en nee. Een online zangles vraagt iets meer voorbereiding van je. Onder andere omdat online zangles zich niet altijd leert om begeleid te worden vanuit de zangstudio. Tegelijkertijd moet ik erbij zeggen dat ik recent (update: oktober 2020) nog prima een leerling uit Londen kon begeleiden vanuit mijn zangstudio.

Het is alsnog aan te raden om zelf een back-up karaoke-track klaar te hebben staan. Deze zijn eenvoudig te vinden op YouTube en Spotify. Verder zijn online sessies vergelijkbaar met reguliere 1-op-1 sessie in de zangstudio in Amsterdam. Mits je internetverbinding snel genoeg is voor videobellen uiteraard. Meer hierover lees verderop in deze post.

Ja, heel erg. We hebben tweerichtingsaudio en -video en met moderne technologie en breedband-snelheden kunnen we meer dan genoeg horen, zodat we ons kunnen concentreren op de probleemgebieden in jouw stemgebruik en deze snel kunnen oplossen.

Online privélessen worden speciaal voor jou op maat gemaakt, zodat je snel vooruitgang boekt. Oneindig veel effectiever dan leren van filmpjes op internet of van een CD of DVD. Tutorials met online video’s kunnen je niet horen – wat het meest cruciale aspect is. Zou een dove zangleraar je verder kunnen helpen?

Online tutorials kunnen ook geen opbouwende feedback geven en bijsturen wanneer je een oefening verkeerd interpreteert of uitvoert. Zodoende kun je jezelf zo maanden (of jaren) het verkeerde aanleren!

Volgens de website van Zoom zijn dit de vereisten qua internetbandverbinding voor 1-op-1 videogesprekken:

  • 600kbps (up/down) voor high quality video
  • 1.2 Mbps (up/down) voor 720p HD video
  • 1080p HD video ontvangen vereist 1.8 Mbps (up/down)
  • 1080p HD video verzenden vereist 1.8 Mbps (up/down)

Voor videoconferenties is in de eerste plaats een betrouwbare internetverbinding vereist. Hoewel de downloadsnelheid beslist belangrijk is bij videoconferenties, vergeten sommige mensen hun upload-snelheid te controleren.

Wanneer je een Zoom meeting begint, download je in feite de video van de persoon aan de andere kant. Tegelijkertijd upload je een live videofeed van jezelf naar de Zoom-servers. Voor beide functies is een internetverbinding vereist en de kwaliteit van de videofeeds is afhankelijk van de snelheid van je internet.

De snelheid van je verbinding kun je gemakkelijker checken via sites als M-Lab, of via SpeedTest. Zie tevens het volgende filmpje.

Jazeker, het ook mogelijk al onze diensten online te volgen. Dit geldt dus naast zangles ook voor vocal coaching. Bijvoorbeeld in de vorm van performance coaching, presentatietrainingen, of auditie-training.

De kosten voor online sessies zijn gelijk aan de kosten van onze reguliere lessen in Amsterdam. Ook de algemene voorwaarden die van toepassing zijn op lesafspraken in Amsterdam zijn toepassing voor online lesafspraken.

De betaling voor online afspraken gaat via bankoverschrijving. Je ontvangt hiervoor een betaalverzoek waarmee je gemakkelijk via iDeal kunt betalen. Vragen? Neem contact op via het online contactformulier.

Online afspraken zijn gemakkelijk in te plannen via de online agenda op deze site. Je ontvangt de bevestiging direct in je inbox. In deze e-mail vind je naast de link naar de Zoom meeting, ook de beste audio-instellingen in Zoom voor online stemtraining. De bevestiging per e-mail bevat tevens tips ter voorbereiding op je les.

Ook voor online afspraken geldt dat deze kosteloos zijn te annuleren en/of te verzetten tot 48 uur voor aanvang van de afsprak. Afspraken die binnen 48 uur voor aanvang worden geannuleerd worden, ongeacht de reden, volledig in rekening gebracht. Uit eerlijkheid en integriteit naar de docent en de leerlingen kunnen er geen uitzonderingen op dit beleid worden gemaakt.

Als je merkt dat je Zoom-oproepen van een mindere kwaliteit zijn, vanwege een tragere internetverbinding, volgen hier enkele tips die je zou kunnen proberen daarbij te helpen.

  • Gebruik een bekabelde verbinding ipv WiFi: hoewel draadloze verbindingen vaak handiger in het gebruik zijn, hebben ze ook hun nadelen. Voor de best ononderbroken internetverbinding sluit je jouw apparaat rechtstreeks aan op je modem met een bekabelde verbinding.
  • Sluit andere applicaties: je internet wordt uiteraard niet alleen gebruikt door de Zoom-app. Er kunnen tal van andere apps en apparaten zijn die je bandbreedte in beslag nemen. Zorg ervoor dat geen enkele app gegevens op de achtergrond downloadt terwijl Zoom wordt uitgevoerd. Controleer ook andere apparaten op je netwerk, aangezien deze mogelijk ook gegevens downloaden.
  • Schakel HD-video uit: je kunt de bandbreedte van je videogesprek beperken door HD-video tijdens het gesprek uit te schakelen. Ga hiervoor naar Instellingen in de rechterbovenhoek van de app.

online-zangles-settings-zoom-2

online-zangles-settings-zoom-1

Je kunt dit ook tijdens het videogesprek doen. Klik gewoon op de kleine pijl naast de videoknop en ga naar ‘Video-instellingen’ om de optie uit te schakelen. Door je scherm te delen kan ik zelfs met je meekijken en je zo nog gemakkelijker helpen om de juiste instellingen aan te vinken!

online-zangles-settings-zoom-3

Scroll naar top