1:1 online zangles & stemtraining: effectief & efficiënt

online-zangles-vocal-coaching-singing-voice-lessons-zoom

In deze blog gaan we verder in op het onderwerp online zangles en vocal coaching. Hoe het werkt, wat de technische voorwaarden zijn en wat de voordelen kunnen zijn. Je kunt al ruim 10 jaar bij ons terecht voor online coaching. Zoom heeft hiervoor onze voorkeur, onder andere vanwege de instellingen van de software om de audioweergave te optimaliseren. Vocalisten uit de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Duitsland, Kroatië en Japan gingen je voor!

Online coaching: zeer effectief & efficiënt

Net als tijdens een reguliere sessie in Amsterdam wordt de inhoud van een online zangles en/of vocal coaching ook speciaal voor jouw stem op maat gemaakt. Hierdoor boek je snel vooruitgang en kun je zelf verder gericht trainen om de benodigde meter te maken.

Ook tijdens een online zangles en vocal coaching staan jouw wensen, vragen en ambities centraal. Oneindig veel effectiever dan leren van filmpjes op internet of van een CD of DVD dus! Tutorials met online video’s kunnen je niet horen – wat het meest cruciale aspect is. Zou een dove zangleraar je verder kunnen helpen?

Extra toepassingen online vocal coaching

Naast het volgen van online zangles en coaching vanuit het comfort van je eigen huis biedt deze vorm van coaching een schitterende extra toepassing voor last-minute afspraken. Bijvoorbeeld tijdens opnames in de studio. Ook biedt het een mogelijkheid om coaching te kunnen volgen in de vorm van een warming-up voorafgaand aan shows (inzingen) en opnames (‘live’ coaching in de booth).

online-zangles-voordelen-effectief
Online zangles en vocal coaching: daar te volgen waar je beschikt over toegang tot het internet en een laptop of tablet – altijd in de buurt!

Je stem leren kennen

Ook hoor ik vaak dat mensen het fijn vinden om bekend te raken met hun stem in verschillende ruimtes. De zangstudio in Amsterdam is akoestisch geoptimaliseerd en geeft zodoende een ander beeld van je stem op je oren dan bijvoorbeeld je badkamer. Door in verschillende ruimtes je stem te leren kennen raak je zo nog beter bekend met je stem. Een bijkomstig voordeel van online coaching!

Technische vereisten online zangles & vocal coaching

 • De Zoom software geïnstalleerd op je laptop en tablet
 • Een sterke internetverbinding
 • Zorg dat je voluit kunt zingen/spreken in een ruimte waar je je veilig voelt
 • Zorg dat je je vrij kunt bewegen in de ruimte
 • Een koptelefoon als back-up
 • Bij gebruik van een laptop: zorg voor een aansluiting op het lichtnet
 • Een tweede apparaat om de karaoke track(s) vanaf te kunnen spelen – bv een tablet met een externe speaker
 • Gebruik geen telefoon voor Zoom!
online-zangles-vocal-coaching-zoom
Je hebt geen aparte microfoon nodig voor online zangles en vocal coaching, de standaard apparatuur in je laptop/tablet volstaat!

Vereisten internetverbinding

Voor videoconferenties is in de eerste plaats een betrouwbare internetverbinding vereist. Hoewel de downloadsnelheid beslist belangrijk is bij videoconferenties, vergeten sommige mensen hun upload-snelheid te controleren.

Wanneer je een Zoom meeting begint, download je in feite de video van de persoon aan de andere kant. Tegelijkertijd upload je een live videofeed van jezelf naar de Zoom-servers. Voor beide functies is een internetverbinding vereist en de kwaliteit van de videofeeds is afhankelijk van de snelheid van je internet.

De snelheid van je verbinding kun je gemakkelijker checken via sites als M-Lab, of via SpeedTest.

Volgens de website van Zoom zijn dit de vereisten qua internetbandverbinding voor 1-op-1 videogesprekken:

 • 600kbps (up/down) voor high quality video
 • 1.2 Mbps (up/down) voor 720p HD video
 • 1080p HD video ontvangen vereist 1.8 Mbps (up/down)
 • 1080p HD video verzenden vereist 1.8 Mbps (up/down)

Effectieve coaching

 • Deskundige begeleiding bij het toepassen van techniek in liedjes die jij graag zingt
 • Je mist geen detail wanneer je de opname terugluistert
 • Uitstekende geluids- en videokwaliteit
 • We kunnen de details in je stemgebruik zelfs met een veel lagere kwaliteit dan via Zoom horen – een normale telefoon kwaliteit is al voldoende
 • De meeste leerlingen raken zo gewend aan online lessen dat ze vergeten dat het online is!
online-zangles-vanuit-thuis
Coaching vanuit het comfort van je eigen huis! Een stabiele internetverbinding en een laptop volstaan.

Flexibel

 • Geen speciale apparatuur nodig – laptop/desktop (met webcam en audiofunctie) werken perfect
 • Opnamefunctie beschikbaar in Zoom
 • Geen reistijd meer – meer flexibiliteit voor jou!
 • Zoom is GRATIS te downloaden en te gebruiken

Betrouwbare persoonlijke vocal coaching

 • Zangtechniek die uitgaat van jouw stem en wensen!
 • Diepgaande stemanalyse – ontdek je sterke en minder sterke punten
 • Richt je snel op de probleemgebieden voor de snelste resultaten
 • Zangoefeningen op maat – speciaal voor jou en jouw stem
 • Online zangles is vele malen efficiënter en betrouwbaarder dan leren van filmpjes op internet, of DVD – je krijgt in een online zangles namelijk wél gerichte feedback en directe bijsturing wanneer nodig!

Tot slot

Heb je vragen naar aanleiding van deze blog over online zangles en vocal coaching? Of heb je misschien suggesties qua onderwerpen van toekomstige blogposts? Meer over zangtechniek, recent stemonderzoek of juist meer over het trainen van de juiste mindset? We zijn erg benieuwd en horen graag van je.

Wil je graag een lesafspraak inplannen bij Amsterdam Vocal Coaching? Lesafspraken plan je gemakkelijk in via het online boekingssysteem op onze site. Je ontvangt direct een bevestiging in je inbox! In deze mail vind je tevens een aantal handige pointers die je op weg helpen om het optimale uit jouw zanglessen en vocal coaching te halen. Zowel online als in-persoon in onze studio in Amsterdam.

Ben je nieuw bij Amsterdam Vocal Coaching? Dan leren we je graag kennen tijdens een gratis online kennismakingsgesprek van 15 minuten via Zoom. Je plant dit tevens gemakkelijk in via de online agenda. Tijdens dit kennismakingsgesprek kun je al je vragen stellen om kom je meer te weten over onze aanpak. Het boekingsformulier biedt tevens de mogelijkheid om voorafgaand aan het kennismakingsgesprek audio- en-of video-opnames, wanneer je deze hebt, te kunnen delen.

Neem ook eens een kijkje in onze blog om een beeld te krijgen van onze aanpak, tips en tricks te krijgen over het trainen van je stem en nog veel meer! Ook op onze contactpagina vind je naast onze contactgegevens ook antwoorden op veelgestelde vragen en krijg je nog meer inzicht in onze visie, aanpak en passie!

Much love,

AMSTERDAMVOCALCOACHING.com

Categories

Alle berichten
Ademhaling
Leren zingen
Methode
Mindset
Mythes
Spierspanning
Stemtraining
Stemverzorging
Zangles
Zangtechniek
Zelfmassage

Hét adres voor privé zanglessen en stemtraining.

Onze studio bevindt zich in Amsterdam Oud-West (Helmersbuurt), vlakbij het Centrum van Amsterdam, het Vondelpark en het Leidseplein.

Scroll naar top