Online les: (hoe) werkt dat?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Onbekend maakt vaak onbemind. Dit geldt ook voor het volgen van online zanglessen en coaching. Vandaar in deze post wat meer informatie over het volgen van online zangles en online stemcoaching. Om te beginnen wil ik graag wat twijfel wegnemen. Is online zangles volgen vergelijkbaar met een reguliere 1-op-1 les in de studio in Amsterdam? Het antwoord: ja, en nee. Online lessen vragen iets meer voorbereiding. Omdat online lessen zich niet lenen om begeleid te worden vanuit de studio is het aan te raden om zelf voor een karaoke-track te zorgen. Deze zijn eenvoudig te vinden op YouTube en Spotify. Verder zijn online sessie vergelijkbaar met reguliere 1-op-1 lessen in de studio in Amsterdam.

Ik werk graag met Zoom, omdat dit platform ook de mogelijkheid biedt om de geluidsinstellingen aan te passen. Waar Skype bijvoorbeeld de neiging heeft om volumeverschillen ‘af te toppen’, biedt Zoom de mogelijkheden om dit software matig op te vangen. Zodoende blijf je hoorbaar op elk volume. De ideale instellingen voor Zoom ontvang je in de bevestiging via de online agenda. Deze mail bevat ook een link naar de Zoom meeting. Volledig geautomatiseerd en gepersonaliseerd! Mocht je voorkeur toch uitgaan naar Skype, Google HangOuts, of FaceTime: uiteraard geen probleem.

Een aantal overige pointers zijn:

  • Zorg voor een stabiele en sterke internetverbinding. Dit kun je gemakkelijk online testen op bijvoorbeeld https://www.speedtest.net/nl.
  • Zorg dat je voluit kunt zingen/spreken in een ruimte waar je je veilig voelt.
  • Zorg dat je ook staand kunt performen in de ruimte waar je je bevindt.
  • Zorg eventueel voor een koptelefoon als back-up.
  • Zorg dat je, bij gebruik van een laptop, deze aansluit op het lichtnet.
  • Gebruik geen telefoon, maar bij voorkeur een laptop, desktop, of tablet.
  • Zorg voor een tweede apparaat voor het afspelen van je karaoke-tracks.

Meer vragen over onze online zanglessen en online stemcaching? We horen graag van je.

More to explorer

neusademhaling - de voordelen van neusademhaling

Ademhalen: less is mmmore

Ademhalen. We doen het allemaal en bijna iedereen kan dit efficiënter doen. De meeste mensen ademen te vaak in en te oppervlakkig.

zingen kan je algehele gezondheid verbeteren en je stressbestendiger maken

Waarom zingen gelukkig maakt

De langste en meest krachtige zenuw in ons lichaam is de nervus vagus. De nervus vagus maakt onderdeel uit van het parasympathisch

de-mix-stem-holy-grail

De mix-stem – The Holy Grail

De meest gebruikte kwaliteit in het zingen is onze mix-stem. Tegelijkertijd ook vaak de instelling van onze stem die de meeste training

Scroll naar top