Vocal Coaching & Voice Lessons

NEW YORK

Tijd voor een update! Ik ben net een week terug uit New York om daar bijscholing te volgen. Na Las Vegas en Rome vorig jaar ben ik teruggegaan naar de coach waarmee ik in 2011 voor het eerst heb gewerkt. Een erg fijne samenwerking. Nu ben ik begonnen aan een langer traject verspreid over een jaar. De insteek is om kennis te vergroten, ervaringen uit te wisselen en bij te blijven voor wat betreft het onderzoek dat gedaan wordt naar het gebruik van de zangstem en vooral de resultaten hier van.

Zoals je wellicht op deze site gelezen hebt werk ik niet vanuit één specifieke zangtechniek/methode. Dit doe ik bewust omdat ik vind dat je iemand niet per se een specifieke methode moet opdringen. Ik wil me nergens achter verschuilen. Het gaat mij om het kunnen geven van korte en duidelijke antwoorden op alle zanggerelateerde vragen die ik krijg in mijn zangstudio. Dit doe ik door veel contact te onderhouden met zangcoaches over de hele wereld en om zelf ook regelmatig lessen en workshops te volgen en bij te wonen van alle methoden en technieken voor handen. Skype biedt hiervoor een mooie oplossing. Leuk trouwens om te merken dat de lessen in Nederland ook steeds vaker via Skype gaan!

In New York heb ik een groot aantal lessen bijgewoond. Het gaf me de kans om op de lesopbouw en oefeningen goed te bestuderen en om hierover direct vragen te kunnen stellen. Erg leuk en bijzonder leerzaam. Het overall talent was niet normaal! Ik ben niet zo van de overtreffende trap maar nogmaals: niet nor-maal. Daarnaast heb ik wederom ook zelf lessen gevolgd om mijn eigen stem optimaal te houden en om deze verder te trainen zodat deze flexibel inzetbaar blijft tijdens de lessen en overige werkzaamheden. To be continued…

Groet! Martin