Mond wijd open en zingen maar! NEE!!

je-wilt-nooit-afhankelijk-zijn-van-een-ver-geopende-mond-om-een-noot-te-zingen
Doe je mond wijd open en zingen maar! Klinkt als een goed advies. Maar dat is het niet.
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Doe je mond wijd open en zingen maar! Klinkt als een goed advies. Maar dat is het niet. Zingen met een brede mondstand ziet er groots en dramatisch uit en geeft ons het gevoel dat we onze uiterste best doen. Het promoot echter in feite een slechte stemtechniek. Als je je mond enorm ver opent, loop je het risico dat je te veel lucht, volume en kracht gebruikt om een noot te halen. Deze gewoontes zijn niet alleen onbetrouwbaar, maar ze kunnen ook tot vocale vermoeidheid en zelf tot schade leiden.

Stel je voor dat je over een koord loopt. Je zou niet over het koord willen rennen of springen, tenzij je je comfortabel en zelfverzekerd voelt tijdens het lopen. Beheers op dezelfde manier je songs eerst met je mond in een natuurlijke en neutrale positie. Later, als je techniek solide is, kun je de nuances – en de bijbehorende visuele dramatiek – gaan ontdekken van een zo wijd geopende mond als je maar wilt!

Een van de beste zangoefeningen is het zingen met een gesloten mond. Jessie J geeft een demonstratie!

Jessie J sings with her mouth closed – The Graham Norton Show – BBC One

More to explorer

zangmethodes-niet-zaligmakend

Werk met meer dan 1 methode!

Aan alle vocalisten & stem- en zangcoaches: ‘Don’t put it all on red!’ Elk probleem is een oplossing en vice versa! Vocalisten

Scroll naar top