Mond wijd open en zingen maar! NEE!!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Doe je mond wijd open en zingen maar! Klinkt als een goed advies. Maar dat is het niet. Zingen met een brede mondstand ziet er groots en dramatisch uit en geeft ons het gevoel dat we onze uiterste best doen. Het promoot echter in feite een slechte stemtechniek. Als je je mond enorm ver opent, loop je het risico dat je te veel lucht, volume en kracht gebruikt om een noot te halen. Deze gewoontes zijn niet alleen onbetrouwbaar, maar ze kunnen ook tot vocale vermoeidheid en zelf tot schade leiden.

Stel je voor dat je over een koord loopt. Je zou niet over het koord willen rennen of springen, tenzij je je comfortabel en zelfverzekerd voelt tijdens het lopen. Beheers op dezelfde manier je songs eerst met je mond in een natuurlijke en neutrale positie. Later, als je techniek solide is, kun je de nuances – en de bijbehorende visuele dramatiek – gaan ontdekken van een zo wijd geopende mond als je maar wilt!

Een van de beste zangoefeningen is het zingen met een gesloten mond. Jessie J geeft een demonstratie!

Jessie J sings with her mouth closed – The Graham Norton Show – BBC One

More to explorer

neusademhaling - de voordelen van neusademhaling

Ademhalen: less is mmmore

Ademhalen. We doen het allemaal en bijna iedereen kan dit efficiënter doen. De meeste mensen ademen te vaak in en te oppervlakkig.

zingen kan je algehele gezondheid verbeteren en je stressbestendiger maken

Waarom zingen gelukkig maakt

De langste en meest krachtige zenuw in ons lichaam is de nervus vagus. De nervus vagus maakt onderdeel uit van het parasympathisch

de-mix-stem-holy-grail

De mix-stem – The Holy Grail

De meest gebruikte kwaliteit in het zingen is onze mix-stem. Tegelijkertijd ook vaak de instelling van onze stem die de meeste training

Scroll naar top