Leer je stem slim te gebruiken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Door bekend te raken met de ruimte boven de stembanden, en hoe je deze kunt manipuleren, kun je je stemplooien ontzien en je klank maximaliseren. Meer resonantie vrijwel zonder extra inspanning!

Resonantie (in een notendop) is alles wat je boven de stemplooien kunt veranderen. Er is geen overmatige druk of inspanning op de stemplooien zelf. Wil je meer ‘helderheid’ in je stem? Probeer de stemplooien niet te veel samen te drukken om dit te creëren, maar gebruik in plaats daarvan bijvoorbeeld wat ‘twang’ (wat een vernauwing van het spraakkanaal is, via de aryepiglottische plooien – say what?!) om je sound wat extra scherpte te geven zonder enige overmatige druk op de stemplooien. Gebruik resonantie in je voordeel om je stemgebruik te maximaliseren, met praktisch geen extra druk op de stemplooien. Een gratis geschenk van resonantie!

Waarom zou je niet vandaag nog een les inplannen om meer tips en stemoefeningen te krijgen die je leren je vocale vaardigheid te verbeteren!

Bron afbeelding: commons.wikimedia.org/

More to explorer

neusademhaling - de voordelen van neusademhaling

Ademhalen: less is mmmore

Ademhalen. We doen het allemaal en bijna iedereen kan dit efficiënter doen. De meeste mensen ademen te vaak in en te oppervlakkig.

zingen kan je algehele gezondheid verbeteren en je stressbestendiger maken

Waarom zingen gelukkig maakt

De langste en meest krachtige zenuw in ons lichaam is de nervus vagus. De nervus vagus maakt onderdeel uit van het parasympathisch

de-mix-stem-holy-grail

De mix-stem – The Holy Grail

De meest gebruikte kwaliteit in het zingen is onze mix-stem. Tegelijkertijd ook vaak de instelling van onze stem die de meeste training

Scroll naar top