Zangles en Vocalcoaching

LAS VEGAS: PART 2

De laatste dagen in de VS zijn aangebroken. Afgelopen week heb ik naast lessen gevolgd ook zelf zanglessen gegeven. Direct in het diepe! Een vernieuwende lesstructuur van de standaard op het gebied van zangtechniek direct toepassen in de praktijk bleek een uitdagende, maar geslaagde onderneming. Dit alles gaat uiteraard een vervolg krijgen. Meer informatie volgt wederom in de vorm van blogs.

Graag wil ik wat meer vertellen over de betreffende techniek. De in Nederland meeste toegepaste technieken zorgen er veelal voor dat gewerkt moet worden voor een hoge noot. Dit zorgt voor een klank- en/of volumeverschil tussen de lage tonen van de stem (borststem) en de hoge tonen (kopstem). Killing voor je performance en op termijn ook voor je stem.

De techniek die ik toepas, en waarin ik de afgelopen weken in de VS verder ben getraind, biedt je de mogelijkheid om op een gereguleerde, natuurlijke en authentieke manier te zingen over je gehele bereik met een duidelijke en heldere toon. Alle woorden kunnen gemakkelijk geproduceerd worden en zijn verstaanbaar. Het omvat alle genres.

De afgelopen weken zijn van een enorme toegevoegde waarde geweest en waren wederom ook erg leuk! Ik heb veel bijgeleerd van getalenteerde en gemotiveerde coaches waarmee ik blijf samenwerken en waarvan ik ook lessen, workshops en seminars zal blijven volgen/bijwonen. Binnenkort meer hier over op deze site en Facebook. Dit alles zorgt voor een super dynamisch, internationaal netwerk op gebied van naslag, ontwikkeling en voortdurende training. Vanaf volgende week weer aan de slag in Amsterdam!

Martin