Je allereerste zangles

je-eerste-zangles
Een eerste afspraak kan best spannend zijn. Om je gerust te stellen deze post!
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Na lang twijfelen heb je dan toch de stap genomen en je allereerste zangles ingepland. Hoe leuk! Blijft toch altijd een beetje spannend. Wat kan ik verwachten? Moet ik iets voorbereiden? Om je wat meer inzicht te geven in een mogelijk verloop van een eerste les hieronder een korte beschrijving.

In de bevestiging die je per e-mail ontvangt staan al een pointers ter voorbereiding op je les, waaronder de aanbeveling om je les op te nemen. Dit kan gemakkelijk met je telefoon. Altijd fijn om na afloop een opname te hebben om terug te kunnen luisteren hoe het ‘echt’ klonk. We horen onze eigen stem tijdens het spreken en zingen namelijk anders terug ten opzichte van akoestische gewaarwording die een ander van onze stem heeft. De reden hiervoor is dat we 80% van ons geluid ervaring via de bot- en spierstructuur van ons lichaam en 20% via de trillingen die door lucht ons binnenoor bereiken.

Terug naar je eerste afspraak. Tijdens je eerste les bespreken we eerst kort je muzikale achtergond, je wensen en je doelen. Vervolgens vraag ik je om een stukje van een favoriete song te zingen: we zijn vertrokken! Daarna volgt er, uiteraard met jouw goedkeuring, een korte stemtest. Die bestaat uit een aantal oefeningen om te testen wat er al in het systeem is gesleten. Naar aanleiding van deze korte fragmenten en testjes heb ik een goed beeld van je stem kunnen krijgen. Er volgt vervolgens er een korte samenvatting van je sterke en van de te verbeteren punten qua stemgebruik. Onthoud goed: je doet niks verkeerd! We hebben allemaal (aangeleerde) gewoontes die een efficiënter stemgebruik in de weg kunnen zitten. Kortom: er is soms een manier om nog efficiënter te zingen/spreken, zodat je over nog meer mogelijkheden kunt beschikken, langer kunt zingen/spreken en er vooral nog meer lol aan kunt beleven!

Hierna gaan we werken aan je vocale progressie. Dit doen we aan de hand van jouw favoriete repertoire. Het is dus zeker aan te raden om ter voorbereiding op je les 1 à 2 songs voor te bereiden die punten bevatten waaraan je graag wilt werken. We nemen ook een aantal korte en duidelijke oefeningen door die je aan je oefenroutine kunt toevoegen om zo op korte termijn de beste progressie te kunnen maken. Aan het einde van de les bespreken we hoe je vervolgens zelf thuis verder kunt oefenen!

Meer vragen over een eerste lesafspraak? We horen graag van je.

More to explorer

zangmethodes-niet-zaligmakend

Werk met meer dan 1 methode!

Aan alle vocalisten & stem- en zangcoaches: ‘Don’t put it all on red!’ Elk probleem is een oplossing en vice versa! Vocalisten

Scroll naar top