Houd je ribbenkast mobiel & flexibel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Voor een optimale ademhaling is het belangrijk om over een flexibele ribbenkast te kunnen beschikken. Wanneer we optimaal ademen bewegen alle 100 (!) onderdelen van de ribbenkast. De tussenribspieren zijn verantwoordelijk voor het uitzetten van de ribbenkast tijdens het inademen. Wanneer we uitademen komen de ribben naar elkaar toe in een neerwaartse naar binnen gerichte beweging. De tussenribspieren ontspannen en de ribbenkast ‘smelt’ als het ware.

Om de flexibiliteit van de ribbenkast te optimaliseren kun je de tussenribspieren masseren. Je masseert hierbij tijdens het inademen de ruimte tussen de ribben. Door één arm omhoog te houden vergroot je de ruimte tussen de ribben aan die kant van je lichaam. De hand van je andere arm masseert de ruimte tussen de ribben aan de kant van je gestrekte arm. Let op: dit kan op sommige punten wat gevoelig zijn. Uiteraard niks forceren en als het te gevoelig is stoppen, en mogelijk navraag doen bij een specialist.

Daarnaast kun je de ribbenkast ook stretchen. Vinnie Rehab (@vinnierehab) en Kayla Hamm (@kaylahamm1) van @myodetox geven hiervoor een aantal zeer bruikbare opties. Vragen? Neem contact via de site.

More to explorer

kno-zangstem-expertise

Welke KNO? 3 tips voor vocalisten

Niet elke KNO-arts is gespecialiseerd in het werken met vocalisten Feit: ook met de KNO-arts moet er een juiste klik zijn Regelmatig

corona-scherm-zangles

UPDATE: 1:1 lessen mogen doorgaan!

Er mogen 1-op-1 lessen gegeven blijven worden in de studio in Amsterdam. Dit is telefonisch bevestigd door de Rijksoverheid. Houd alsjeblieft rekening

Scroll naar top