Hoe een 1-2-1 eerste zangles er bij ons uitziet!

Privé Zanglessen in Amsterdam - Singing Lessons in Amsterdam

Een eerste zangles is best spannend voor sommigen, hierbij een uiteenzetting qua inhoud

De stap is gezet: je hebt je eerste zangles ingepland!

Je bent op zoek naar zangles en hebt de stap genomen om je eerste zangles in te plannen via onze online agenda. Hoe leuk! Blijft toch altijd een beetje spannend. Wat kan ik verwachten? Hoe verloopt een eerste zangles bij Amsterdam Vocal Coaching? Moet ik iets voorbereiden? Om je gerust te stellen en om je wat meer inzicht te geven in een mogelijk verloop van een eerste les volgt hieronder een korte beschrijving, aangevuld met een aantal handige pointers!

Privé zangles verschilt qua aanpak en invulling per les. Een eerste zangles kent echter wat overeenkomsten. Uiteraard werken aan de punten waaraan jij graag wilt werken. Daarnaast zal ik altijd voorstellen om een korte stemtest te doen. Zie het als een vocale APK!

Zodoende krijg je inzicht in wat de technische verbeterpunten zijn op korte termijn. Hier gaan we vervolgens gericht aan werken en je krijgt oefenen om hier gericht thuis aan te kunnen werken.

Dien ik iets voor te bereiden mijn eerste zangles?

Voor je eerste zanglessen is het fijn om 1 à 2 songs voor te bereiden die verbeterpunten bevat(ten) waaraan je graag wilt werken. Kies bij voorkeur melodische songs uit en het liefste geen songs met grote verschillen qua volume en toonhoogtes. Zodoende krijgen je stemplooien de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe stemgebruik.

Daarnaast is het zeker ook aan te raden om een flesje water mee te nemen en voorafgaand aan je les voldoende gehydrateerd te zijn. Een voldoende gehydrateerd lichaam zorgt dat de stemplooien ook goed ‘gesmeerd’ zijn en zo over hun optimale souplesse kunnen beschikken. Een eerste zangles vinden sommige mensen best spannend. Stress zorgt er ook voor dat we sneller vocht verliezen. Nog een reden om voorafgaand aan je les voldoende te hebben gedronken!

Neem je les op om gericht verder te kunnen oefenen

In de bevestiging die je per e-mail ontvangt na je boeking staan al een pointers ter voorbereiding op je zangles, waaronder de aanbeveling om je les op te nemen. Dit kan gemakkelijk met je telefoon, of met een aparte voice recorder. Altijd fijn om na afloop een opname te hebben om terug te kunnen luisteren hoe het ‘echt’ klonk.

We horen onze eigen stem tijdens het spreken en zingen namelijk anders terug ten opzichte van akoestische gewaarwording die een ander van onze stem heeft. De reden hiervoor is dat we 80% van ons geluid ervaring via de bot- en spierstructuur van ons lichaam en 20% via de trillingen die door lucht ons binnenoor bereiken.

eerste-zangles-wat-je-kunt-verwachten
In deze blog post lees je meer over de invulling van een eerste zangles, wat je zoal kunt verwachten!

Je eerste zangles bevat een stemtest

Terug naar je eerste lesafspraak. Tijdens je eerste zangles bespreken we eerst kort je muzikale achtergond, je wensen en je doelen. Vervolgens vraag ik je om een stukje van een favoriete song te zingen: we zijn vertrokken! Daarna volgt er, uiteraard met jouw goedkeuring, een korte stemtest. Die bestaat uit een aantal oefeningen om te testen wat er al in het systeem is gesleten en waar het nog aan schort. Gewoon laten gebeuren! Naar aanleiding van deze korte fragmenten en testjes heb ik een goed beeld van je stem kunnen krijgen.

Samenvatting van de sterke en de te verbeteren punten

Er volgt vervolgens er een korte samenvatting van je sterke en van de te verbeteren punten qua stemgebruik. Onthoud goed: je doet niks verkeerd! We hebben allemaal (aangeleerde) gewoontes die een efficiënter stemgebruik in de weg kunnen zitten. Kortom: er is soms een manier om nog efficiënter te zingen/spreken, zodat je over nog meer mogelijkheden kunt beschikken, langer kunt zingen/spreken en er vooral nog meer lol aan kunt beleven!

Vocale verbeterpunten die blijken uit de stemtest

Hierna gaan we werken aan je verdere vocale progressie. Dit doen we aan de hand van jouw favoriete repertoire. Hier komt de aanbeveling om ter voorbereiding op je les 1 à 2 songs voor te bereiden die punten bevatten waaraan je graag wilt werken van pas.

We nemen ook een aantal korte en duidelijke oefeningen door die je aan je oefenroutine kunt toevoegen om zo op korte termijn de beste progressie te kunnen maken. Aan het einde van de les bespreken we hoe je vervolgens zelf thuis verder kunt oefenen!

De afsluiting van de les

Als laatste is er de mogelijkheid om vragen te stellen en kijken, wederom als jij dit wilt, naar de mogelijkheid voor een volgende lesafspraak. Indien gewenst bespreken de mogelijkheid om een vaste lestijd in te plannen. Uiteraard betreft dit geen verplichting en is het afhankelijk van de beschikbaarheid.

Tot slot

Heb je naar aanleiding van deze blog post vragen over een mogelijke eerste zangles? Contact opnemen kan gemakkelijk via deze site, we horen graag van je.

Wil je graag een zangles inplannen? Dit kan ook via deze site. In ons online boekingssysteem vind je de eerstvolgende opties weergegeven en kun je gemakkelijk jouw volgende zangles inplannen. Ter bevestiging van jouw boeking ontvang je automatisch een bevestiging per e-mail, gevolgd door een herinnering ook per e-mail.

Geef een eerste zangels cadeau!

Wil je graag iemand een eerste zangles cadeau doen? Ook dit is uiteraard mogelijk! Cadeaubonnen voor een mogelijke eerste zangles bestel je gemakkelijk via deze site. We hebben een aparte pagina gewijd aan het bestellen van cadeaubonnen voor zanglessen. Op deze pagina kun je jouw bestelling plaatsen en hierbij aangeven hoeveel lessen het betreft en of je de cadeaubon per post, of per e-mail als PDF, wilt ontvangen.

amsterdam-vocal-coaching-gift-voucher-specimen
Op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Voor iemand met ambities om zijn of haar stem te ontdekken? Geef een eerste zangles cadeau! Dit kan gemakkelijk via onze website.

Ter bevestiging ontvang je een e-mail met daarin tevens een betaalverzoek voor jouw bestelling, welke je gemakkelijk met iDeal kunt voldoen. Nadat we je betaling hebben ontvangen sturen we je de cadeaubon op de door jou aangegeven wijze op. De ontvanger kan zijn lessen zelf online inplannen of door even contact met ons op te nemen.

Het is mogelijk om de zangles cadeaubonnen te gebruiken voor zanglessen in Amsterdam, of online via Zoom. Deze keuze is volledig aan jou en kan daarnaast per les prima verschillen, geen probleem!

Groet en tot snel!

Hét adres voor privé zanglessen en stemtraining.

Onze studio bevindt zich in Amsterdam Oud-West (Helmersbuurt), vlakbij het Centrum van Amsterdam, het Vondelpark en het Leidseplein.

Scroll naar boven