Drink genoeg water – maar hoeveel?

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Het belangrijkste dat we kunnen consumeren om de gezondheid van onze stem te verbeteren is water. We gebruiken water om bijna al onze lichaamsfuncties uit te voeren. Dus als je er niet genoeg van drinkt, raak je uitgedroogd, wat betekent dat je lichaam letterlijk niet genoeg water heeft om goed te werken.

Door gehydrateerd te blijven, kan je lichaam dun, waterig slijm produceren. De stemplooien hebben dat slijm nodig om gesmeerd te blijven. Je stemplooien trillen meer dan 100 keer per seconde als je spreekt en een veelvoud hiervan wanneer je zingt!

Het is een mythe dat wat je eet of drinkt in direct contact komt met je stembanden. Het drinken van thee met honing, of gorgelen met zout water of appelazijn kan zeker verzachtend zijn voor je keel, maar ze spoelen de stembanden niet af.

Genoeg water drinken is belangrijk omdat je gedurende de dag water verliest door je adem, zweet en urine. Acht kopjes water per dag was decennialang het advies, maar de realiteit is iets gecompliceerder. De officiële aanbeveling van de National Academies of Sciences, Engineering, and Medicine (NASEM) is dat mannen gemiddeld ongeveer 3,7 liter per dag moeten consumeren, terwijl vrouwen ongeveer 2,7 liter per dag nodig hebben. Deze vloeistoffen kunnen afkomstig zijn uit water, andere dranken zoals thee en koffie, of uit voedsel.

More to explorer

neusademhaling - de voordelen van neusademhaling

Ademhalen: less is mmmore

Ademhalen. We doen het allemaal en bijna iedereen kan dit efficiënter doen. De meeste mensen ademen te vaak in en te oppervlakkig.

zingen kan je algehele gezondheid verbeteren en je stressbestendiger maken

Waarom zingen gelukkig maakt

De langste en meest krachtige zenuw in ons lichaam is de nervus vagus. De nervus vagus maakt onderdeel uit van het parasympathisch

de-mix-stem-holy-grail

De mix-stem – The Holy Grail

De meest gebruikte kwaliteit in het zingen is onze mix-stem. Tegelijkertijd ook vaak de instelling van onze stem die de meeste training

Scroll naar top