Zangles in Amsterdam

Ongeacht je zangniveau helpen we je graag verder met het ontwikkelen van je stem in privé zanglessen & vocal coaching

Privé Zangles in Amsterdam

Elke stem is uniek. Dus jouw zangles zal precies op jouw behoeften worden afgestemd. Met sommige vocalisten werken we bijvoorbeeld aan het verminderen van spierspanning. Anderen werken aan het krachtiger maken van hun stem en klank. Weer anderen werken aan het verbeteren van de flexibiliteit van hun stem en met sommige vocalisten werken we juist aan het verbeteren van het overbrengen van een song en emotie. Naast het nemen van privé zangles in Amsterdam is het onder andere ook mogelijk om bij ons vocal coaching en zangles online te volgen.

Wil Je Graag...

 • Op een moeiteloze en ontspannen manier leren zingen
 • Je stem beter kunnen controleren qua zuiverheid en klank
 • Je stem sterker maken ('belten'), of heesheid tegengaan
 • Een stembreuk of spanning verwijderen, vooral op hoge noten
 • Je borststem, kopstem, falset en/of je mix verder ontwikkelen
 • Je ademhalingstechniek (of ‘ademsteun’) en houding verbeteren
 • Het bereik van je stem vergroten
 • Je zelfverzekerd voelen over je stemgebruik
 • Een auditie of opnamesessie voorbereiden
 • Je artistiek en/of zangtechnisch verder ontwikkelen
 • Werken aan warming up oefeningen en meer weten over Lax Vox ('bubbelen')
 • Stemtraining krijgen en je performance naar een hoger plan tillen

Wat Je Doelen Van Zangtraining Ook Zijn

Wanneer je je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden van je stem toe! Zodoende kun je bijvoorbeeld over een gave belt, een soepele mix, of misschien wel over een Klassieke kopstem beschikken. Het mooiste is, dat je de mogelijkheid zult hebben om over alle drie te kunnen beschikken. Als je dit wilt natuurlijk! Graag helpen we je met het afvinken van items van je vocale verlanglijstje. Vragen over onze zanglessen? We horen graag van je.
Meer ervaren vocalisten hebben vaak een duidelijke artistieke richting gekozen. Soms kunnen ze echter beperkingen ervaren qua bereik, flexibiliteit, of kracht van hun stem. Of ze kampen met stemproblemen. In een korte tijd kunnen we je helpen met het verder ontwikkelen van de onderdelen qua stemgebruik die misschien niet optimaal bruikbaar zijn geweest. Of om de spierspanning aan te pakken die in de loop der tijd is ontstaan.

Waarom Zangles nemen bij Amsterdam Vocal Coaching

Opleiding & Bijscholing

We zijn opgeleid om met elke stem aan de slag te kunnen gaan. Daarnaast hebben we vele jaren ervaring met uiteenlopende stemtypes. Bovendien trainen we het hele lichaam. Bij spierspanning kijken we niet alleen naar de symptomen, maar ook naar de oorzaken. Optimale progressie door continue bijscholing. Onder andere gericht op de anatomie van de stem en de ademhaling. Hierdoor kunnen we een brede doelgroep bedienen. Je hoeft als vocalist maar een fractie van de wetenschap achter de kunst te kennen om progressie te maken.

Concrete Persoonlijke Coaching

Ons werk is te vergelijken met dat van een Personal Trainer en Mentor. We trainen en versterken de spieren die gebruikt worden bij het zingen. Hierdoor kun je gemakkelijker en efficiënter geluid maken en stress vermijden. Maar: zingen is zo veel meer dan alleen techniek. Je techniek is slechts een middel. Het faciliteert je artistieke keuzes. Om je zangstem volledig te kunnen ontwikkelen trainen we, naast je technische zelfbewustzijn, ook je creatieve focus en strategie. Leer jezelf te onderscheiden. Word een performer!

Oprechte Stem Analyse

We zullen niet je eigen unieke stijl veranderen (tenzij je dit wilt natuurlijk…). Ons doel is om je controle te geven door efficiënt stemgebruik te trainen. We bespreken je sterke en je minder sterke punten. Ook naar aanleiding van een stemtest. We gebruiken specifieke stemoefeningen om de verbeterpunten qua stemgebruik gericht aan te pakken. Om progressie te kunnen blijven maken en ervaren is het belangrijk dat jij weet waarom je wat traint. Ook zodat je tussen de zanglessen ook gericht en optimaal kunt oefenen.

Seth Riggs & Martin Mol, Workshop Barcelona
naast zangles ook stage en performance coaching bij amsterdam vocal coaching
het adres voor zangles en zangcaching

We Werken Met...

PROFESSIONELE artiesten, sprekers en performers die bijvoorbeeld onze hulp kunnen gebruik bij opnamesessies, tours, of bij audities. Of bij het fine-tunen van hun zangtechniek. Ook werken we nauw samen met KNO-artsen bij stemherstel.

GEVORDERDE en SEMI-PROFESSIONELE vocalisten die opzoek zijn naar hun ‘eigen sound’, of naar een volgend niveau willen gaan door hun zangtechniek te verbeteren. Of die stilistisch en/of emotioneel meer keuzes willen hebben.

BEGINNENDE vocalisten die bekend willen raken met hun stem en met hun stemgebruik. Daarnaast een basis willen leren qua zangtechniek en performance, maar vooral plezier willen beleven aan het zingen en het performen.

Wat Je Zoal Kunt Verwachten

Beginnende Vocalisten & Hobbyisten

Om je te helpen comfortabel en zelfverzekerd te worden met je zangstem bevat elke privé zangles sowieso de volgende onderdelen:
 • Een korte bespreking van hetgeen waaraan je wilt werken en je oefenroutine
 • Een warming-up (inzingen) om de doorbloeding van je stembanden te bevorderen en belastbaarheid van je stem te vergroten
 • Daarna werken we aan oefeningen die gericht zijn op de ontwikkeling van je stemgebruik en die je sound en focus niet in de weg zitten
 • Als laatste passen we de oefeningen toe op repertoire naar keuze

Professionals & Aspirant Professionals

Naast het verfijnen van je zangtechnische vaardigheden helpt Amsterdam Vocal Coaching je ook als uitvoerend artiest door:
 • Het helpen te benoemen en ook te behalen van je artistieke doelen
 • Een uitgebalanceerde stem te ontwikkelen door middel van stemoefeningen die een gebalanceerd en expressief geluid over je gehele bereik stimuleren
 • Een tourschema voor te bereiden dat je de tools geeft om avond na avond een gezonde stem te behouden en om optimaal te kunnen blijven presteren
 • Studio-opnamesessies te begeleiden voor je volgende single of album