Privé zangles: de beste zangtechniek voor jouw stem

Tijdens een privé zangles leer je je stem en je stemgebruik beter kennen. Door bekend te raken met de ruimtes (keel, mond en neusholtes) boven de stembanden, en hoe je deze kunt manipuleren, leer je je stemgebruik aan te voelen. Hierdoor kun je je stem ontzien en je klank maximaliseren. Zingen hoeft niet inspannend te zijn. Wanneer je stemgebruik verbetert nemen de mogelijkheden en de belastbaarheid van je stem toe! Alle leeftijden en niveaus zijn van harte welkom.

eerste-prive-zangles-wat-je-kunt-verwachten
Inhoud Eerste Afspraak

De Eerste Privé Zangles

We bespreken je muzikale achtergrond, interesses en je doelen. Ik zal je vragen om een stukje te zingen om een beeld van je stem te krijgen en je te kunnen aangeven wat de technische verbeterpunten zijn. Aan de hand van een stemtest werken we samen gericht aan je vocale progressie en bespreken we ook hoe je zelf verder kunt oefenen. We passen daarna dit alles toe op een song die je graag zingt!

professionele-zanglessen-amsterdam-online-vocal-coach-zangleraar-singing-lessons-amsterdam
Coaching Beginners

Beginners & Hobbyisten

Beginnende vocalisten en hobbyisten help ik om comfortabel en zelfverzekerd te worden met hun stem. Elke les bevat een korte bespreking van hetgeen waaraan je wilt werken en van je oefenroutine. We beginnen met een korte warming-up om de belastbaarheid van je stem te vergroten. Daarna volgen een aantal oefeningen om je stem te trainen en werken we aan een song van jouw keuze.

Caroline Westendorp
Coaching Profs

(Aspirant) Professionals

Naast het verfijnen van hun zangtechniek help ik profs met het benoemen en behalen van doelen. Daarnaast help ik met het trainen van de flexibiliteit van hun stem door middel van stemoefeningen. Ook help ik hen bij het opstellen van een training voor een tourschema, zodat ze avond na avond top kunnen blijven presteren. Tijdens opnamesessies begeleid ik profs als coach en als Vocal Producer.

Veelgestelde vragen over privé zangles:

Zangles is voornamelijk gericht op zangtechniek. Je vergroot het bereik van je stem, bouwt kracht op en traint je bereik tot één geheel. Je werkt aan je mix-stem, belt-coördinaties en aan meerdere muziek- en zang-stijlen. Daarnaast leer je om hoge noten gemakkelijk te kunnen zingen. Om uiteindelijk je performance de controle over je zangtechniek te kunnen geven.

Vocal coaching is in de eerste plaats bedoeld voor vocalisten die zich willen voorbereiden op audities, presentaties, optredens of op studio-opnames. Vocal coaching-sessies zijn gericht op performance, podiumpresentatie, het maken van muzikale keuzes, stilistische nuances, microfoontechniek en het leren zingen van verschillende muziekstijlen.

Uiteraard is het mogelijk om een eerste, vrijblijvende, privé zangles in te plannen. Zowel een online zangles, als een privé zangles in Amsterdam, kan via de online agenda ingepland worden.

De tarieven voor een eerste lesafspraak zijn gelijk aan die van een losse lesafspraak. Alle eerste lesafspraken dienen vooraf betaald te worden. Je ontvangt hiervoor een betaalverzoek welke je gemakkelijk via iDeal kunt voldoen.

De mate van vooruitgang verschilt per persoon. Het hangt allemaal af van je werkethiek, hoeveel je oefent tussen de lessen door en je toewijding tijdens de lessen. Dat gezegd hebbende, elke les biedt de mogelijkheid om iets nieuws te leren om je vocale progressie voort te zetten.

De snelheid van je progressie hangt uiteindelijk van jou af. Je bent van harte welkom om zoveel lessen te volgen als je maar wilt, op basis van de beschikbaarheid.

Ja, dat kan zeker. De klankkleur van je stem is geen vaststaand gegeven. Ook het bereik van je stem kun je aan beide kanten (hoog / laag) trainen. Progressie qua stemtraining ontstaat onder andere dankzij de volgende punten:

  • 
We stemmen de les af op wat je stem en wat je stemgebruik op korte termijn nodig hebben
  • 

We gebruiken NIET voor iedereen dezelfde generieke opwarming-routines en oefeningen
  • 

Dit betekent dat de oefeningen die in jou les worden gebruikt het snelst voor jouw werken. Dit zorgt ervoor dat je zo snel mogelijk blijvende vooruitgang boekt
  • Dit betekent ook dat we ook rekening kunnen houden met andere factoren. Zoals je eerdere ervaring, je muzikale achtergrond, je zelfvertrouwen en ook hoe snel de les vooruitgaat
  • We werken met je samen om je te helpen je stem te ontwikkelen op dezelfde manier als een personal trainer je zou kunnen helpen om fit te worden. Binnen elke zangles ontwikkelen we het spiergeheugen van je stem (en de stemspieren). Zowel de coördinatie als de kracht – zodat je een beter en betrouwbaarder stemgebruik krijgt

Voor je eerste zanglessen is het fijn om uit te gaan van songs met 1 à 2 verbeterpunten waaraan je graag wilt werken. Kies melodische songs en bij voorkeur geen songs met al te grote dynamische verschillen. Zodoende geef je je stembanden de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe stemgebruik.

Absoluut! – we raden je aan dat te doen. De meeste smartphones hebben een opname- of memo-functie, of je kunt hiervoor een digitale recorder heel goedkoop kopen.

De opnamekwaliteit op smartphones is meestal goed genoeg om als geheugensteuntje te kunnen dienen en om zo de voortgang in je stem te horen en te monitoren.

Je online zanglessen via Zoom kun je ook gemakkelijk opnemen via Zoom zelf, of via QuickTime. Je kunt dan bijvoorbeeld een schermopname maken, of alleen de audio opnemen.

Scroll naar top