• Home
  • /
  • Diensten
  • /
  • Vocal coaching: ultieme voorbereiding op een performance

Vocal Coaching: gericht op een performance

Tijdens vocal coaching sessies kijken we naar de aanpak van het uitvoerende gedeelte. We kijken naar podium-presentatie en het maken van bepaalde muzikale keuzes. Microfoon-techniek en het leren zingen van diverse stijlen om meer muzikale opties te hebben komen ook aan bod. We werken uitsluitend met positieve en opbouwende feedback.

prive-zangles-cadeaubon-voucher-stemtraining
Optimale Voorbereiding

Pre Show

We werken gericht naar een specifieke performance toe. Zo bepalen we samen bijvoorbeeld het trainingstraject en een routine om je stem op te warmen. Je zult merken dat je zelfbewuster wordt qua stemgebruik en qua oude gewoontes die dit mogelijk minder efficiënt maakten. Ook stilistische nuances en muzikale keuzes komen aan bod.

Online Agenda
vocal-coaching-zangles-it-takes-2
Auditie & Performance Coaching

Pre Auditie

Ga je auditie doen voor een show als ‘The Voice’, of ‘Holland’s Got Talent’? Of heb je een auditie ingepland staan voor een stemcasting, conservatorium, of een andere opleiding? Graag helpen we je met de voorbereidingen hiervan. We zijn bekend met de huidige trends en verwachtingen voor wat betreft audities in de Muziek-, Theater- en TV-industrie.

Neem Contact Op
vocal-coaching-presentatie-training
Presentatie Training

Pre Presentatie

Hoe overtuig ik met mijn stemgebruik? Komen mijn stemgebruik en energie overeen met mijn boodschap? Hoe maak ik contact en weet ik overtuigend te blijven met mijn stemgebruik? Hoe kan ik veilig mijn stem verheffen zonder hees te worden? We werken onder andere aan: je houding, ademhaling, lichaamstaal, stem-hygiëne en stemonderhoud.

Doe Sessie Cadeau

Veelgestelde vragen over vocal coaching:

Sommige vocalisten zijn bang dat het trainen van hun stem hun authenticiteit en stijlbesef zal wegnemen. Een goede vocal coach, of zangleraar, zal je authenticiteit NIET veranderen! De training die hij/zij geeft zal gebaseerd zijn op alles wat jou UNIEK maakt! Geen twee vocalisten zijn hetzelfde en dat maakt het werken als vocal coach en zangleraar voor mij zo interessant.

“Learn the Rules Like a Pro, So You Can Break Them Like an Artist.”

Pablo Picasso

Het is duidelijk dat Popzangers niet klinken als Operazangers. Ze gebruiken hun stemmen anders en stellen het ‘mechanisme’ zo in dat het authentiek klinkt voor het soort muziek dat ze zingen.

De vraag is: kan dezelfde zanger beide zingen? Het antwoord is ja – als je weet hoe! Maar al te vaak komen zangleraren vast te zitten in één stijl. Dat is hoe ze werden opgeleid, en dat is alles wat ze weten te doen. Vaak ook qua repertoire keuzes en suggesties.

Werk dus altijd aan het repertoire in het genre waarin jij beter wilt worden, of waar jij vragen over hebt! Zo maak je efficiënt stappen en verdoe je geen tijd en energie aan input die je toch niet gaat gebruiken!

Net als bij alle nieuwe vaardigheden die je leert – zoals een taal of een sport – zul je meer verbetering ervaren door zo veel mogelijk gericht en regelmatig de nieuwe gewoonte(s) te trainen. Dan zul je in staat zijn om deze regelmaat af te bouwen, maar nog steeds een beroep te kunnen doen op de nieuwe gewoontes.

Een regelmatig trainingsschema is het belangrijkste bij het aanleren van welke vaardigheid dan ook. Naast een goede docent natuurlijk 🙂

Ik adviseer altijd om zeker wel in te zingen. Waarom? Wil je spierspanning rond je strottenhoofd verminderen? Twee van de beste manieren om dit te doen, is door een goede zangtechniek te gebruiken en een goede warming-up te doen voordat je gaat zingen!

Het gebruiken van een goede zangtechniek ligt voor de hand. Opwarmen wordt echter te vaak over het hoofd gezien! Veel vocalisten beginnen vaak direct met de meer ingewikkelde en moeilijkere vaardigheden waar ze op korte termijn beter in willen worden.

Sommige vocalisten beginnen zelf direct met een volledige performance! Voor de meesten zorgt dit voor onnodige spierspanning omdat de stem van rust overgaat naar plotseling inspannende vocale acrobatiek!

Opwarm routine
Het ‘opwarmen’ van de stem (inzingen) duurt niet lang en we willen de stem niet te veel ‘opwarmen’. Een korte routine langs alle resonantie gebieden en registers gedurende 5-10 minuten is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat er geen spanning ontstaat!

Scroll naar top