Ademhalen: less is mmmore

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ademhalen. We doen het allemaal en bijna iedereen kan dit efficiënter doen. De meeste mensen ademen te vaak in en te oppervlakkig. De lucht vult de longen dan niet helemaal en dit kan voor stress in het lichaam zorgen. De neus is gemaakt om door in en uit te ademen. Toch ademen de meeste mensen veelal via de mond. Dit zorgt vaak voor spanning in de nek en rond het strottenhoofd. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust en overcompenseren dit door vervolgens nog vaker en oppervlakkiger in te ademen, harder te gaan zingen/spreken en vervolgens met enige regelmaat stemproblemen te hebben. Dat kan efficiënter!

Shut your Mouth and Change your Life | Patrick McKeown, door: TEDx Talks

De neus filtert en verwarmt de lucht die we inademen. Tijdens het zingen hebben we echter niet altijd genoeg tijd om alleen door onze neus in te ademen. Daarom adviseer ik altijd om door zowel de neus, als door de mond in te ademen. Tijdens het zingen, en gepassioneerd spreken, zorgt de mond ervoor dat we alsnog genoeg snelheid kunnen genereren tijdens het inademen, in combinatie met de neusademhaling voor het filterend en verwarmend effect! The best of both worlds!

Bron afbeelding: www.houstonadvancedsinus.com/

More to explorer

sternocleidomastoideus-ademhaling-hulpspier

‘Ster-no-clei-do-mas-to-i-deus’

Ademhaling & spierspanning: een simpel 1-2tje? Ademhaling tijdens het zingen In deze blogpost ga ik verder in op de ademhaling. Deze keer

Scroll naar top