5 pointers om gericht te trainen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In deze blogpost 5 pointers om zo gericht en efficient mogelijk je stem te trainen!

1. Schrijf je doelen op
Weet waar je beter in wilt worden en koppel hier een doel aan! Onderzoek heeft uitgewezen dat je 42 procent meer kans hebt om je doelen te bereiken als je ze opschrijft. Het opschrijven van je doelen dwingt je niet alleen om duidelijk te krijgen wat je precies wilt bereiken, maar het helpt je ook om de taken te voltooien die nodig zijn voor je succes.

2. Focus!
Minimaliseer mogelijke afleidingen door de computer of TV uit te zetten en je mobiele telefoon in de vliegtuigmodus te zetten.

3. Oefen langzaam
Coördinatie wordt opgebouwd met herhalingen, of die nu juist of onjuist zijn. Als je de kwaliteit van de herhalingen geleidelijk aan verhoogt, heb je een grotere kans om ze correct uit te voeren.

4. Regelmatige herhalingen met pauzes
Studies hebben aangetoond dat veel topsporters, muzikanten en dansers 50-60 uur per week besteden aan activiteiten die verband houden met hun vak. Velen verdelen hun tijd die ze gebruiken voor effectief oefenen in meerdere dagelijkse oefensessies van beperkte duur.

5. Oefen in je verbeelding: visualiseer!
Het lichaam ziet geen verschil tussen iets wat je daadwerkelijk doet/hebt gedaan, of hetgeen je levendig visualiseert! Een voorbeeld naar aanleiding van een onderzoek waarbij 144 basketbalspelers werden verdeeld in twee groepen. Groep A oefende fysiek vrije worpen met één hand, terwijl groep B ze alleen mentaal oefende. Toen ze aan het einde van het experiment van twee weken werden getest waren beide groepen bijna evenveel verbeterd!

Bron afbeelding: www.quotespedia.org/

More to explorer

neusademhaling - de voordelen van neusademhaling

Ademhalen: less is mmmore

Ademhalen. We doen het allemaal en bijna iedereen kan dit efficiënter doen. De meeste mensen ademen te vaak in en te oppervlakkig.

zingen kan je algehele gezondheid verbeteren en je stressbestendiger maken

Waarom zingen gelukkig maakt

De langste en meest krachtige zenuw in ons lichaam is de nervus vagus. De nervus vagus maakt onderdeel uit van het parasympathisch

de-mix-stem-holy-grail

De mix-stem – The Holy Grail

De meest gebruikte kwaliteit in het zingen is onze mix-stem. Tegelijkertijd ook vaak de instelling van onze stem die de meeste training

Scroll naar top