5 pointers om gericht te trainen

hoe-efficient-oefenen-ademhalen
Success is the sum of small efforts, repeated day in and day out – Robert Collier
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

In deze blogpost 5 pointers om zo gericht en efficient mogelijk je stem te trainen!

1. Schrijf je doelen op
Weet waar je beter in wilt worden en koppel hier een doel aan! Onderzoek heeft uitgewezen dat je 42 procent meer kans hebt om je doelen te bereiken als je ze opschrijft. Het opschrijven van je doelen dwingt je niet alleen om duidelijk te krijgen wat je precies wilt bereiken, maar het helpt je ook om de taken te voltooien die nodig zijn voor je succes.

2. Focus!
Minimaliseer mogelijke afleidingen door de computer of TV uit te zetten en je mobiele telefoon in de vliegtuigmodus te zetten.

3. Oefen langzaam
Coördinatie wordt opgebouwd met herhalingen, of die nu juist of onjuist zijn. Als je de kwaliteit van de herhalingen geleidelijk aan verhoogt, heb je een grotere kans om ze correct uit te voeren.

How to practice effectively…for just about anything | Bron: TED-Ed, YouTube

4. Regelmatige herhalingen met pauzes
Studies hebben aangetoond dat veel topsporters, muzikanten en dansers 50-60 uur per week besteden aan activiteiten die verband houden met hun vak. Velen verdelen hun tijd die ze gebruiken voor effectief oefenen in meerdere dagelijkse oefensessies van beperkte duur.

5. Oefen in je verbeelding: visualiseer!
Het lichaam ziet geen verschil tussen iets wat je daadwerkelijk doet/hebt gedaan, of hetgeen je levendig visualiseert! Een voorbeeld, uit bovenstaande filmpje, naar aanleiding van een onderzoek waarbij 144 basketbalspelers werden verdeeld in twee groepen. Groep A oefende fysiek vrije worpen met één hand, terwijl groep B ze alleen mentaal oefende. Toen ze aan het einde van het experiment van twee weken werden getest waren beide groepen bijna evenveel verbeterd!

‘Imagination is more important than knowledge. For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.’

Albert Einstein

Bron afbeelding: www.quotespedia.org/

More to explorer

zangmethodes-niet-zaligmakend

Werk met meer dan 1 methode!

Aan alle vocalisten & stem- en zangcoaches: ‘Don’t put it all on red!’ Elk probleem is een oplossing en vice versa! Vocalisten

Scroll naar top