Amsterdam Vocal Coaching blog 2014

2014

Happy New Year! 2014 was een mooi jaar. In 2014 heb ik mogen werken met veel gepassioneerde en getalenteerde vocalisten en sprekers in Amsterdam en wereldwijd. Ik ben erg trots op de behaalde resultaten en ik kijk met veel plezier en enthousiasme uit naar wat komend jaar gaat brengen!

In 2014 heb ik tevens een inspirerende workshop in Barcelona gevolgd bij Seth Riggs: de legendarische zangcoach van o.a. Michael Jackson, Stevie Wonder en Barbra Streisand. De workshops stond voor 3 uur ingepland maar duurde uiteindelijk 8 uur… Wat een energie en drive. Zeker voor iemand van in de 80! Veel anekdotes en daarnaast een duidelijke visie op de hedendaagse zangcoaches en –coaching. Riggs is van mening dat voor het merendeel van de zangcoaches geldt: “He who can does. He who cannot, teaches.” Direct de zaal op scherp. Top. Fijn om te merken dat drive en integriteit het nog steeds kunnen winnen van commercie en ego. “Practice what you preach.” Het was ook erg leuk om weer een aantal bekende gezichten te zien en nieuwe, getalenteerde coaches te ontmoeten.

Workshop with Seth Riggs, Barcelona 2014.
Workshop with Seth Riggs, Barcelona 2014.

Dit jaar krijgt Barcelona een vervolg. In februari vlieg ik naar New York om daar een training af te ronden en inspiratie op te doen als de spreekwoordelijke ‘fly on the wall’. Daarnaast ga ik ook langs bij een aantal coaches waarmee ik al langer wilde werken maar wat de agenda’s tot nu toe nog niet hebben toegelaten. Ik kijk er naar uit!

Komend jaar wordt de website ook verder uitgebreid met diverse onderdelen en toevoegingen. Het onderdeel ‘FAQ’ (veel gestelde vragen) wordt als eerste aangevuld. De online agenda is qua lay-out nu nog overzichtelijker en is nu ook via de Facebook pagina toegankelijk. De nieuwe onderdelen die aan de website worden toegevoegd ga ik in een blog verder toelichten.

Groet!

Martin